Més d’un centenar de bombos es donen cita en la Tamborrada de Benicàssim

20/04/2022

 

 

La Setmana Santa de Benicàssim ha tingut aquest Dijous Sant una de les cites més importants de la programació religiosa d’aquesta Setmana Santa. Després del parèntesi per la pandèmia, la Confraria del Santo Sepulcro, la més antiga de la localitat, ha recuperat la tamborrada que agrupa diferents confraries de tota la província.
En aquesta ocasió han sigut sis les confraries que arribades de diferents punts de la geografia provincial, es van agrupar davant l’Església de Sant Tomàs de Villanueva per a fer redoblar els tambors en símbol de duel per la Passió de Crist.
Les germanors participants han sigut: AC Tambors i bombos Pare Jesús Nazareno de Benicàssim, Tambors de Viver, Confraria de Jesús Nazareno i Santa Faç de La Vall d’Uixó, Agrupació de Bombos i Tambors de Vila-real, Venerable 3r Orde del Carmen de Vila-real i l’amfitriona, Confraria del Sant Sepulcre de Benicàssim,
La tamborrada va donar inici en l’avinguda Castelló, amb l’encreuament carretera del Desert a les 20.30 hores, des d’on van desfilar les diferents agrupacions pel carrer Sant Tomàs, fins als voltants de l’Església Sant Tomàs de Villanueva, on totes les confraries van realitzar el toc provincial.
El Viacrucis de mitjanit va ser organitzat per l’AC Tambors i bombos Pare Jesús Nazareno de Benicàssim i, al costat de la tamborrada, han sigut l’avantsala de la processó al Crist Jacent que hui Divendres Sant, a partir de les 22 hores comptarà amb la participació de Cor de Jesús, Jesús Nazareno, Verónica, Sant Sepulcre i La Dolorosa. Destacar que 21 portants seran els encarregats de portar al Crist Jacent i estrenaran pas processional.
Després d’això, el diumenge 17 a les 11.15 hores començarà la processó de la Trobada.