Normalització lingüística

Informació general

user-icon Regidora delegada

Rosa Mª Gil Martín

map-icon Ubicació

Ajuntament de Benicàssim
Centre de Formació Josep Barberà i Ceprià
C/ Jutge Manuel Gual Miravet, 1
12560 Benicàssim

map-icon Horari d’atenció al públic del tècnic

De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores
(De l’octubre a mitjan juny no s’atendrà dimarts ni dijous de 10 a 12 h)

map-icon Contacte

Telèfon: 964 30 42 12

Adreça-e: normalitzacio@benicassim.org

Servei d’assessorament lingüístic

L’Oficina de Promoció de l’Ús del Valencià ofereix els següents serveis:

  • Revisió de textos (en mà o per correu electrònic), curts i que hagen de tindre una difusió àmplia.
  • Informació sobre drets lingüístics.
  • Informació sobre el tràmit de valencianització de noms i cognoms.
  • Subvencions i ajudes per l’ús del valencià.
  • Informació sobre els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.
  • Informació sobre equivalència dels títols de valencià. Ací teniu un quadre molt aclaridor.
  • Informació sobre recursos bibliogràfics i informàtics.

Formació i aprenentatge del valencià

En col·laboració amb la Regidoria de Cultura i el Centre d’Educació de Persones Adultes, cada curs acadèmic s’imparteixen classes dels diferents nivells de valencià (A2-C2), al Centre de Formació Josep Barberà i Ceprià (carrer Jutge Manuel Gual Miravet, 1).

Classes dirigides a turistes; són una primera aproximació a la llengua en lliçons diàries independents. Tenen lloc en la Biblioteca del Mar de Vil·la Anna (Espai Cultural de la Mar) i en la Biblioteca del Mar d’Heliòpolis. La matriculació, gratuïta, es fa en la mateixa biblioteca o en l’Oficina de Promoció de l’Ús del Valencià – AVIVA (ubicada al Centre de Formació Josep Barberà). Tenen lloc durant una setmana al juliol i dos a l’agost.

La Universitat Jaume I de Castelló té un apartat en la pàgina web del Servei de Llengües i Terminologia on podeu trobar una llista amb totes les possibilitats per a aprendre valencià a través de les xarxes de la informació.

En aquest fullet (cara interna i cara externa) que han editat diversos serveis lingüístics municipals també teniu moltes adreces d’Internet que vos seran útils. A banda, vos proporcionem un altre curs en línia que no hi apareix, del professor Miquel Navarro.

Servei de dinamització lingüística

L’Oficina Municipal de Promoció i Ús del Valencià té com a tasca central l’aplicació del Reglament Municipal per a la Normalització Lingüística i del seu Pla d’Actuació.

D’altra banda, l’OMPUV forma part de la xarxa Aviva, que engloba una setantena d’oficines municipals de normalització lingüística, des que es va constituir.

Entre les campanyes externes de promoció de l’ús del valencià, actualment estan vigents les següents:

Targetes d’invitació

Dirigides als xiquets que vullguen convidar amics a la seua festa de natalici. Són debades i se’n poden demanar fins 50.

– Revistes en valencià

L’OMPUV se subscriu anualment a 14 revistes editades en la nostra llengua i les distribueix per les sales d’espera dels centres municipals (Biblioteca, Centre de Formació, Casal Jove, Serveis Socials…) per a la seua lectura.

– Retolar en valencià

Dirigida als comerços i restaurants benicassuts, consisteix en una capsa amb la senyalística necessària per a qualsevol local: cartells d’obert i tancat, dels horaris, d’espenteu i estireu, dels lavabos, de Wi-fi debades, del magatzem…

– Rebaixes

Dirigida als comerços de la localitat, que poden arreplegar tant cartells gratuïts per a penjar als seus aparadors com etiquetes per a les peces de roba amb els nous preus rebaixats.

– Es ven, es lloga

Qualsevol ciutadà que vulga anunciar la venda o lloguer d’un immoble pot fer-ho en valencià fixant el corresponent cartell (de vinil autoadhesiu) que pot obtindre debades en aquesta Oficina.