Revisa l’estat de la mar

Què signifiquen les banderes?

La bandera verda indica que les condicions de bany són bones i que es pot res i bussejar sense problemes. Es col·loca quan la mar està en calma, no hi ha residus en l’aigua ni qualsevol altre perill. També influeix l’estat de la resta de la platja, ja que el que indica és que no es detecten situacions de risc per a les persones que visiten la zona. No obstant això, la mar pot canviar sobtadament, per la qual cosa cap bandera és permanent durant tot el dia.

La bandera groga es col·loca amb un major onatge i indica que cal tindre precaució durant el bany. A priori sembla que no porta associada cap prohibició, però hi ha alguns detalls que no són coneguts. La Guàrdia Civil explica que està “prohibit el bany on el banyista no toque el fons amb el cap fora”.
Aquest color onejarà en el lloc de salvament si les ones tenen una altura aproximada de metre i mig o hi ha corrents mitjanament forts. Però la bandera groga també adverteix d’altres perills, com a brutícia, meduses i altres animals marins.

Ull amb la bandera roja. En aquesta situació, el bany està prohibit perquè suposa un greu risc per a la vida o salut de les persones. El més probable és que es deu a un onatge intens i corrents marines fortes. Indica un risc greu, per la qual cosa també adverteix d’altres perills freqüents quan la mar està agitada, com a brutícia, animals marins o clima advers.

Tria la platja de la qual vols informar-te