Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat

L’ajuntament de Benicàssim està adherit a la Xarxa de Governs locals +Biodiversitat. El seu objectiu és la promoció de polítiques locals per a la conservació i ús sostenible dels recursos naturals, la conservació del patrimoni natural i el foment del desenvolupament rural amb criteris de sostenibilitat.

Les Entitats Locals integrades en la Xarxa han de comprometre’s en els següents objectius:

  • Promoure estratègies, plans, programes i projectes d’ordenació del territori municipal que, basats en el desenvolupament sostenible del municipi, garanteixin la funcionalitat i dinàmica ecològica dels territoris naturals presents en el seu municipi, possibilitant la recuperació dels sistemes danyats.
  • Promoure estratègies, programes i projectes per a conservar i incrementar la biodiversitat dels mitjans urbans.
  • Educar i conscienciar a la ciutadania de la importància de disposar d’un medi ambient adequat i amb un alt grau de diversitat biològica, com a elements essencials de la salut humana i la preservació del nostre patrimoni natural.

El projecte ‘ALLIBERA, units contra la basuraleza’ neix l’any 2017 per a frenar les conseqüències de les escombraries abandonades en els espais naturals, la basuraleza, en els diferents ecosistemes espanyols. Va ser creat per l’ONG ambiental degana d’Espanya, SEU/BirdLife, en aliança amb Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular a través del reciclatge dels envasos.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar i mobilitzar a la ciutadania per a mantenir els espais naturals lliures d’escombraries i que puguem, d’aquesta manera, alliberar molta més vida en favor de la biodiversitat. Per a això, des de LIBERA plantegem un abordatge integral del problema, en tres eixos d’acció: coneixement, prevenció i participació.

 

Benicàssim participa en la campanya #MiPueblo SinBasuraleza per a fomentar un model de ciutat més net i sostenible.

Aquesta i altres campanyes relacionades amb la neteja de platges o muntanyes i la correcta gestió de residus en ecosistemes naturals se centralitzen des de l’Aula de Sostenibilitat de Benicàssim. Per a més informació escriu
a desarrollosostenible@benicassim.org