PROGRAMA

Benicàssim Belle Époque és una activitat que té com a finalitat la posada en valor turístic dels elements més rellevants, diferenciadors i singulars dels recursos turístics del municipi i, per consegüent, convertir-se en una referència en matèria de recreació històrica de l’espai cultural i patrimonial de la província de Castelló.

La zona de les Viles de Benicàssim, construïda en la seua major part per la burgesia espanyola del primer terç de segle XX, encara que la primera vila data de finals del s. XIX, va ser un lloc on les tendències culturals de l’època es van posar de manifest entre la societat castellonenca.

L’arquitectura dels edificis, les decoracions ceràmiques modernistes, els usos i costums de les primeres dècades de segle, influenciades pels esdeveniments històrics, van fomentar un moment d’esplendor de les viles i de Benicàssim.
Prenent com a exemple la cultura, tradicions, l’artesania i oficis de l’època i la memòria col·lectiva d’aqueixa etapa d’esplendor, es busca crear un esdeveniment que siga un reclam turístic per a donar a conéixer el nostre valor patrimonial i cultural, focalitzat en un espai concret i destacable com són les Viles de Benicàssim i el centre neuràlgic del propi poble.

Per tant, els objectius d’aquest esdeveniment són:

Benicàssim Belle Époque, està pensada per a tots els públics, des dels més xicotets fins a adults i gent gran, ja que serà un compendi d’activitats amb diferents enfocaments i usos perquè puguen donar satisfacció a tots els públics. Les activitats se celebren en diferents espais i llocs del municipi.