Aquest estiu, l’Associació Velorecicla realitza el Velotour Sostenible: Cicloturisme per Vies Verdes de la Comunitat Valenciana.

El Velotour Sostenible consisteix en la realització d’un repte esportiu de més de 400 kilòmetres damunt d’una bicicleta, passant per totes les Vies Verdes de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu principal d’incentivar i fomentar l’ús de la bicicleta, el cicloturisme i els viatges sostenibles, al mateix temps que Velorecicla difon la seua labor com a associació. També es realitzaran diferents tallers i activitats gratuïtes, en les diferents poblacions per les quals passarà el Velotour Sostenible.

Velorecicla és una associació sense ànim de lucre que es dedica principalment a arreplegar bicicletes usades, per a reparar-les, posar-les en funcionament i donar-les a persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

Velorecicla incentiva l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible, promovent el reciclatge, la cura pel medi ambient i la cura de la salut de les persones, a més de promoure la inclusió social i la igualtat d’oportunitats de les persones en risc d’exclusió, a través de diferents activitats i projectes que realitza l’associació.

Velorecicla vol incidir positivament en la ciutadania mitjançant aquesta iniciativa esportiva en bicicleta, per tal de fomentar l’activitat esportiva del ciclisme i el cicloturisme com a hàbit saludable, al mateix temps que transmetem valors positius de cura del mediambient, amb aquest repte de fer 400km per totes les Vies Verdes valencianes en 38 dies.

Els cicloturistes faran parades al començament o final de la ruta marcada per a cada dia (una via verda de la Comunitat Valenciana), i alli desenvoluparan un taller o activitat pràctic al voltant de l’activitat esportiva i física, la cura pel medi ambient, el cicloturisme, reciclatge, hàbits saludables, valors positius i medioambientals, etc.

L’activitat a realitzar a Benicàssim tindrà lloc el dimecres 21 de juny a l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental (carrer Bernat Artola, 2) i consistirà en un taller de manualitats a partir d’objectes reciclats en bicicletes.