Petjada de carboni

El Ajuntament de Benicàssim des de la Regidoria de Desenvolupament Sostenible calcula la seva petjada de carboni (per als abastos 1+2 d’acord amb la metodologia proposada pel Ministeri de Transició Ecològica i ha iniciat en 2020 els tràmits per a la Inscripció en el Registre de Petjada de Carboni FESCO 2.

El Registre, creat pel Reial decret 163 2014 de 14 de març, recull els esforços de les organitzacions espanyoles en el càlcul i reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle que genera la seva activitat. Al seu torn, els facilita la possibilitat de compensar tota o part de la seva petjada de carboni, mitjançant una sèrie de projectes forestals situats en territori nacional. Aquests projectes, integren nombrosos beneficis ambientals i socials, entre els quals es troba l’absorció de diòxid de carboni de l’atmosfera, també coneguda com a segrest de carboni.

El càlcul de petjada de carboni permet conèixer les principals emissions de gasos d’efecte d’hivernacle derivades de l’activitat de l’ajuntament i establir un Pla de Reducció d’Emissions que permeti disminuir progressivament la nostra petjada de carboni en el temps.

De la mà d’aquesta actuació, la Regidoria de Desenvolupament Sostenible també està redactant l’Inventari d’Emissions de Referència (IER) exigit pel Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, al qual l’Ajuntament està adherit.