“Xicotets Calvaris”, la pel·lícula de Javier Polo protagonitzada per Enrique Arce i Javier Coronas, tria Benicàssim com a escenari

06/11/2023

La pel·lícula dirigida per Javier Polo i protagonitzada pels reconeguts actors Enrique Arce (de La Casa de Paper) i Javier Coronas (d’Il·lustres Ignorants) ha acabat estes setmanes el seu rodatge a Benicàssim. La ciutat castellonenca i les seues vistes han albergat part dels escenaris elegits pel jove director valencià per al seu últim llargmetratge. Este projecte cinematogràfic compta amb 16 actors i actrius de la talla d’Arturo Valls, Berta Vázquez, Andrea Duro, Pablo Molinero, Vito Sanz i Rubén Bernal.

“Benicàssim és pol d’atracció de cultura i talent, la música, a través dels festivals de música internacional han sigut i són un dels nostres grans estendards; l’art, de la mà d’exposicions com Picasso, Miró o Barceló ens situen com a referent, i el cinema, que des que Berlanga posara els seus ulls a Benicàssim en els anys 50 per al seu Nuvi a la vista, són diversos els directors i directores de cinema que han quedat corpresos de Benicàssim com Iciar Bollaín amb La Boda de Rosa estrenada en 2020”, ha destacat la regidor de Cultura, Rosa María Gil.

La nova comèdia negra, que s’estrenarà a mitjan 2024, és un projecte que ha passat per prestigiosos mercats nacionals i internacionals com MAFIZ Màlaga 2022, Promercat València 2022, Atlántida Film Fest 2022 on va obtindre el premi ABYCINE Llança, va acudir a ABYCINE Llança 2022 i al Berlinale Co-Production Market 2023, de la mà del ICEX. Es tracta a més d’un projecte que compta amb el suport del Institut Valenciá de Cultura i l’ICAA, amb la col·laboració de Àpunt Televisió i arribarà a les sales de cinema d’Espanya en 2024 de la mà de Sideral.