Vila Elisa, escenari literari amb la presentació del llibre de Sr.

09/09/2022

Vila Elisa de Benicàssim s’ha convertit aquesta vesprada en escenari literari amb la presentació del llibre ‘Còpies d’estil sobre diplomàcia i diplomàtics’ de Sr. Jorge Fuentes Monzonís-Villalonga. “Aquesta mescla de misteriós glamur que embolica la professió d’un diplomàtic és el que ens va portar a pensar en Vila Elisa com a escenari perfecte per a la presentació del llibre de l’ambaixador Sr. Jorge Fuentes, un llibre que pretén mostrar, mitjançant relats, la faceta d’una professió fascinant i molt desconeguda per a molts” ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha sigut l’encarregada de conduir la presentació del llibre.

Jorge Fuentes Monzonís-Vilallonga és llicenciat en Ciències Polítiques i Econòmiques i en Dret per les Universitats de Madrid i Salamanca. Va ampliar estudis a Londres i París. Va ingressar a l’Escola Diplomàtica en 1968, exercint ininterrompudament la professió fins a 2011. La carrera li ha portat des de Madrid a nombrosos destins amb diferents comeses dins de la professió diplomàtica, en la qual va aconseguir el grau d’ambaixador en 1993.

L’autor ha explicat que aquest és el segon volum, després de la publicació de ‘Notes verbals’, en el qual segueix la mateixa línia emprada. És un assaig que conté 120 relats de la vida diplomàtica, en el qual es dona a conéixer tant la part professional com la personal amb els diferents canvis de destí viscuts, així com les diversions i les penes passades durant més de 40 anys.

La presentació del llibre de Jorge Fuentes comparteix escenari cultural en Vila Elisa amb els últims dies de l’exposició de Tàpies. Fins aquest diumenge 11 de setembre, les tres sales expositives de Benicàssim (Vila Elisa, Centre Cultural Melchor Zapata i Sala Escena) alberguen l’obra gràfica d’un dels principals artistes contemporanis espanyols del segle XX, Antoni Tàpies, i ja suma 7.000 visites. “Com cada estiu, des de l’Ajuntament de Benicàssim hem realitzat una aposta ambiciosa i en aquesta ocasió nostres tres salen mostren al Tàpies gravador, els objectes quotidians del seu personal univers i l’escriptura pictòrica. Una oportunitat única i que està tenint una molt bon acolliment entre veïns i visitants”, ha afegit Susana Marqués.