Urbanisme, mobilitat i medi ambient concentren el 50% de les propostes ciutadanes en els Pressupostos Participatius 2024

29/10/2023

Els Pressupostos Participatius 2024 han tancat esta setmana el termini de presentació de propostes per part dels veïns i veïnes de la ciutat. La novena edició de la campanya de participació ciutadana “Junt Construïm Benicàssim. La teua opinió importa” ha comptat amb un total de 171 propostes en esta iniciativa que pretén any rere any donar veu i implicar la ciutadania i entitats en la proposta que siguen d’interés general per a la millora de la ciutat i per a decidir en què s’invertirà part del pressupost municipal 2024, que enguany es podran aprovar dins del termini i en la forma corresponent.

Respecte a les propostes presentades per la ciutadania, han prioritzat les sol·licituds centrades en urbanisme (17,5%), mobilitat (115,8%), medi ambient i gestió de residus (15,2%), parcs (12,3%), esports (10,5%), cultura (8,5%), sanitat 5,8%) i platges (4,7%), quedant el 10% restant entre propostes de joventut, innovació i comerç que una vegada presentades passaran per una avaluació tècnica de viabilitat tècnica i econòmica.

Durant esta edició, els veïns i veïnes de Benicàssim han presentat un total de 171 propostes a través del formulari en línia i de registre en el qual qualsevol persona o associació podien presentar les seues idees per a millorar la ciutat. “La implicació dels i les benicassuts és exemplar, comptem amb una ciutadania implicada en la millora contínua d’una ciutat viva com la nostra i treballem amb un propòsit comú: augmentar cada dia la qualitat de vida quotidiana de Benicàssim”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

La iniciativa que una vegada finalitzada la fase de propostes començarà pel termini d’estudi detallat de les sol·licituds presentades i de viabilitat tècnica dels projectes per part dels serveis tècnics municipals així com la participació de la totalitat de les àrees de gestió per a valorar econòmicament la iniciatives, una vegada acabada la memòria de l’estudi preliminar es convocarà al Consell de Participació Ciutadana per a prioritzar les iniciatives que es duran a terme. “La campanya de Pressupostos Participatius s’ha assentat ja com una eina útil de participació ciutadana”, ha asseverat Marqués.

Cal destacar que en este procés, l’Ajuntament de Benicàssim únicament tindrà en consideració per a poder estudiar la viabilitat aquelles propostes que siguen de competència municipal i que es puguen incloure per a realitzar i executar al llarg d’enguany, mentre que aquelles sol·licituds en les quals depenguen d’altres administracions l’ajuntament donarà trasllat i informarà l’administració competent de la petició veïnal.