Unanimitat a Benicàssim per a demanar una vegada més al Consell l’obertura d’un centre de salut per a la zona sud

24/02/2023

El ple ordinari de l’Ajuntament de Benicàssim ha començat amb un emotiu record a la jove Rebeca Gabriela Iacob. A més de recordar a les víctimes i damnificats pel terratrémol que va sacsejar Turquia i Síria el passat dia 7 de febrer, així com a l’aniversari de l’inici de la guerra d’Ucraïna. D’altra banda, s’ha votat la urgència perquè poder incorporar com a nou regidor de la Corporació municipal al Senyor Juan David Patiño Caicedo qui va concórrer en el 8é lloc de la candidatura de les eleccions municipals de 2019, que s’ha incorporat a la disciplina de Ciutadans després de la renúncia prèvia a prendre possessió d’altres tres persones.

Començat el ple, s’ha aprovat per unanimitat la iniciativa portada per l’alcaldessa, Susana Marqués, de demanar una vegada més l’obertura d’un centre de salut per a la zona sud de Benicàssim, així com atendre la demanda d’una unitat de pediàtrica per a aquesta zona del municipi que ha crescut en població jove amb xiquets en els últims anys. “Agraïsc als grups de l’oposició la seua sensibilitat amb aquesta reivindicació històrica del Benicàssim amb la Conselleria de Sanitat. En primer lloc, l’obertura permanent del centre de salut de la zona sud en segon lloc, les urgències pediàtriques per a tota la localitat; i en tercer lloc, però no menys important, l’obertura dels quatre centres de salut auxiliars d’estiu, han de ser tres exigències innegociables i en les quals hem d’anar de bracet”, ha declarat l’alcaldessa de Benicàssim després del ple.

Benicàssim compta amb un centre de Salut en el nucli urbà que, si bé dona un excel·lent servei a la ciutadania, en èpoques estivals quan la població s’arriba a quintuplicar no és suficient, a més de no comptar amb servei a la d’urgències pediàtriques ni radiodiagnòstic, per la qual cosa molts pacients han de ser derivats a altres hospitals. La ciutat de Benicàssim compta en l’actualitat amb 19.507 habitants, quasi el doble amb els quals comptava fa 25 anys (10.702 habitants). Aquesta és la raó principal per la qual el consistori de la localitat ha exigit de nou a la Conselleria de Sanitat la dotació d’una unitat d’urgències pediàtriques per a la localitat, així com que s’òbriga de manera permanent i es dote de recursos tècnics i humans el centre de salut en la zona sud del municipi.

Exigir la millora de l’obsoleta caserna de la Guàrdia Civil

D’altra banda, s’ha aprovat també per unanimitat la reiterada demanda de la ciutat perquè s’incloga en els Pressupostos Generals de l’Estat, la partida pressupostària que siga necessària per a redactar el projecte de remodelació i ampliació de les actuals instal·lacions. En aquest sentit, el consistori benicassut ha proposat cedir una parcel·la municipal confrontant a la caserna per a poder procedir a ampliar les actuals instal·lacions de la Caserna en cas que el Ministeri de l’Interior incloga la partida necessària per a això en els Pressupostos Generals de 2024.

Tant els 34 efectius destinats en el lloc de Benicàssim (que fan una gran labor de vigilància, control i seguretat al costat de la policia local), com les seues famílies es troben total i plenament en la vida quotidiana del nostre municipi com un veí més. Cal recordar que la Guàrdia Civil és un cos de seguretat pública que, des de la seua creació mitjançant reial decret de 28 de març de 1844, ha vingut prestant servei de protecció a la ciutadania, assegurant el compliment de les lleis i defensant el lliure exercici dels drets i llibertats de la ciutadania, a més de prestar auxili allí on la seua presència és requerida.

Intercanvi escolar amb la ciutat de Bad Salzdetfurth

Els alumnes de l’Institut de Benicàssim realitzaran una estada d’intercanvi amb la ciutat alemanya de Bad Salzdetfurth, així la ciutat de Benicàssim retorna la visita de cortesia realitzada per alumnes alemanys a principis del mes de febrer en el qual van aprofitar per a gaudir de la ciutat i fer turisme. Benicàssim porta germanada amb Bad Salzderfurth des de 1986. El mes de setembre passat una delegació de la ciutat alemanya, encapçalada per l’alcalde, Björn Gryschka, va estar coneixent i gaudint en primera persona de les festes de Sant Tomàs de Villanueva, un mes després va ser una delegació de Benicàssim la que capitanejada per l’alcaldessa Susana Marqués amb la visita d’una delegació benicenses a la ciutat alemanya per a estrényer llaços amb la ciutat germana.

Benicàssim ciutat solidària i conscienciada

També s’ha aprovat en el present ple l’adhesió a l’Ajuntament de Benicàssim al conveni de col·laboració amb UNICEF Espanya amb la intenció de convertir-se en ciutat amiga de la infància. A més d’aprovar la moció Institucional suport a tots els afectats pel Terratrémol de Turquia i en suport a la dona treballadora amb motiu del 8 de març Dia de la Dona.