Una quinzena d’empreses interessades en els tres lots per a equipar el CEAM de Benicàssim

03/05/2024

Tancat ja el termini de presentació d’ofertes per part de les empreses per a cobrir els tres lots d’equipament del Centre Especialitzat d’Atenció a Majors (CEAM) de Benicàssim, una quinzena s’han postulat per a materialitzar el pas previ a l’obertura de tan necessària infraestructura per al municipi. El mes de març passat, el Ple va aprovar la consignació de 350.000 euros per a dotar de mobiliari a esta infraestructura.

Des del seu inici, el consistori ha prioritzat, “oferir la millor qualitat assistencial que per a les persones majors de la localitat i el suport que suposarà per als familiars de persones dependents”, ha destacat la regidor de Polítiques Socials i Persones Majors, Rosa María Gil, sobre el CEAM, després dels passos que s’estan duent a terme per a donar obertura a les instal·lacions res més siga possible. Per qüestions tecnicoeconòmiques, el mobiliari ha eixit a licitació en tres lots per a afavorir una major concurrència i millor oferta econòmica. Els tres lots han comptat amb almenys una empresa oferent.

El procés de licitació, que es troba en marxa, es va realitzar a través de tres lots de mobiliari per l’especificitat dels diferents equipaments amb l’objectiu d’aconseguir la millor efectivitat, eficiència i qualitat, per a obtindre el millor servici d’atenció. En el primer lot, de mobiliari geriàtric, s’han presentat sis empreses; al segon lot, destinat a mobiliari d’oficina, s’han presentat cinc empreses; finalment, el mobiliari de cuina, s’han presentat nou empreses.

El CEAM, situat entre els carrers Maestro José Segarra i Estatut, està dissenyat per a donar servicis d’infermeria, sala de capellans, consultes mèdiques, podologia, psicologia i perruqueria. Amb uns 2.000 m², compta amb planta baixa que albergarà el Centre d’Atenció a Majors i Centre de Dia en el primer pis i es preveu que puga estar totalment equipat per a finals d’any. L’edifici del CEAM i el Centre de Dia de Benicàssim destaca per la seua sostenibilitat, tecnologia i estalvi energètic, ja que empra geotèrmia, una font energètica que aprofita la calor del subsol per a produir aigua calenta, i calefacció. Totes les instal·lacions han sigut verificats pels tècnics de l’Ajuntament durant el mes de febrer, i es troben en perfecte estat de funcionament.