Un jurat de premi en el LV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega

25/08/2022

Benicàssim ja té tot preparat per a donar inici al LV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega. La Casa de la Cultura ha acollit aquesta vesprada la recepció dels músics aspirants a alçar-se amb el guardó d’aquesta especial edició del certamen de guitarra més veterà d’Europa. Després de la benvinguda per part de l’alcaldessa, Susana Marqués, i el director del Certamen, José Manuel Morales, l’Espai de la Música Mestre Vila acollirà durant els matins del divendres i el dissabte les audicions dels 17 joves candidats, els qui realitzaran les seues interpretacions davant un jurat molt especial. I és que com ha explicat l’alcaldessa, “volíem que aquesta edició fora especial i, a més de comptar amb el nostre estimat i internacional artista Melchor Zapata per a il·lustrar el cartell, el jurat està conformat per guanyadors que abasten totes les dècades de la història del Certamen”.

Així, el jurat per a la present edició està conformat per Ricardo Iznaola (els Estats Units) guanyador en 1969 i 1971; l’italià Claudio Marcotulli que es va alçar amb el guardó en 1984; el músic de Bòsnia i Hercegovina (guanyador en 1995), Denis Azabagic; el croat Deixen Ivanovic (guanyador en 2001); l’espanyol David Martínez (guanyador en 2004); Domenico Mottola (Itàlia) que va guanyar el Certamen en el 2019 i, finalment, el guanyador de l’última edició, l’ucraïnés Marko Topchii.

Durant la fase de preselecció, els concursants interpretaran un repertori de lliure elecció que comprendrà obres de diferents estils i en el qual, necessàriament, s’inclouran “Rosita” i “La Mariposa” de Francisco Tárrega.

I, a més de les sessions pròpies del Certamen que es desenvoluparan el dilluns 29, dimarts 30 i dimecres 31 en el Teatre Municipal, la programació també contempla el concert-presentació del CD del guanyador de la LIV edició, Marko Topchii, i que tindrà lloc en Vila Elisa el diumenge 28 a les 20.00 hores.

Els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’, el dijous 1 de setembre a les 20.00 hores, on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega en un marc incomparable com a Vila Elisa. Finalment, el divendres 2 de setembre se celebrarà la Final, en el Teatre Municipal a partir de les 22.00 hores, i els concursants estaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica de Castelló sota la direcció de Salvador Sebastiá.