¡Torre a la Vista! torna a desembarcar a Benicàssim

19/06/2022

La Torre de Sant Vicent de Benicàssim es convertirà dins de cinc dies en el centre neuràlgic de “Torre a la Vista!”, l’esdeveniment familiar de temàtica pirata que pren com a escenari una de les 18 torre guaites amb què comptava la província de Castelló i les funcions de la qual eren les de vigilància i defensa enfront de les incursions dels pirates barbarescos entre els segles XVI i XVIII.

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Turisme, ha programat del 24 al 26 de juny activitats dirigides al públic familiar com a espectacles, jocs i tallers. “L’esdeveniment serà l’encarregat d’obrir la programació dissenyada per al públic familiar i una ocasió idònia per a acostar la història i mostrar el valor patrimonial d’un dels nostres monuments més emblemàtics com és la Torre de Sant Vicent”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

La programació començarà el divendres 24 a les 18.00 hores i com ha explicat la regidora de Turisme, Cristina Fernández, “s’han dissenyat més d’una vintena d’activitats completament gratuïtes i pensades perquè els més xicotets gaudisquen d’una autèntica aventura pirata”. Rocòdrom, tirolina, activitats aquàtiques, ponts, passarel·les i tallers formen part del programa que es desenvoluparan els dies 24 i 25 de 18.00 a 22.00 hores. Així mateix, el diumenge 26 de juliol d’11.00 a 12.00 hores tindrà lloc la travessia nadant no competitiva, que des de la platja Voramar recorrerà 2.000 metres fins a aconseguir la torre Sant Vicent. “Les inscripcions gratuïtes per a la travessia nadant es poden realitzar a través de la web www.turismo.benicassim.es i tota la programació de Torre a la Vista! està inclosa en un “mapa d’activitats” amb indicacions dels diferents activitats que tindran lloc en aquest emblemàtic escenari natural”, ha afegit Fernández.

Al mateix temps, l’amfiteatre Pepe Falomir es convertirà en l’enclavament perfecte per a conéixer la història de la Torre de Sant Vicent per mitjà de representacions itinerants i l’esdeveniment permetrà que els assistents puguen accedir al monument declarat Bé d’Interés Cultural. I és que durant aquests dies els veïns i visitants també tindran l’oportunitat de visitar el Centre d’*Interpretació Torre de Sant Vicent en horari de 10.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores. Aquesta visita guiada té un cost de 3 euros (1,5 preu reduït) i tota la informació es pot consultar en la web de Turisme.