Torre a la vista! Pirates i corsaris tornaran a prendre Benicàssim els pròxims 1 i 2 de juliol

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Benicàssim organitza la sisena edició de BENICÀSSIM, TORRE A la VISTA!, un festival familiar de temàtica pirata que pren com a escenari l’emblemàtica Torre de Sant Vicent, una de les díhuit torres guaita amb què comptava la província de Castelló i les funcions de la qual eren les de vigilància i defensa enfront de les incursions dels pirates barbarescos entre els segles XVI i XVIII. El pròxim 1 i 2 de juliol pirates i corsaris prendran a l’abordatge la Torrassa de Benicàssim i faran gaudir a grans i xicotets amb actuacions, mercat ambulant artesanal, desfilades, jocs, visites a la torre i una infinitat d’activitats especials per als més xicotets de la casa.

Aquest és el context per a més d’una vintena d’activitats completament gratuïtes i dissenyades perquè els més xicotets gaudisquen d’una autèntica aventura pirata: ponts, passarel·les, activitats aquàtiques, rocòdrom, tirolina, etc. Una programació d’allò més completa que els assistents podran consultar en un divertit “mapa del tresor” disponible en les Oficines de Turisme de Benicàssim i a través de la web turismo.benicassim.es

A més, la sisena edició del festival oferirà com a novetat l’arribada d’un vaixell que, a manera de desfilada, recorrerà els carrers de Benicàssim per a sorpresa dels seus veïns i visitants. Una cercavila composta per actors i músics que, tal com succeïa amb els pirates en el segle XVI, tractaran d’aconseguir la torre per a recuperar un misteriós tresor que de ben segur podran gaudir tots aquells que els ajuden a trobar-ho.

D’aquesta manera, l’Amfiteatre Pepe *Falomir Almela es convertirà en l’enclavament perfecte per a conéixer la història de la pirateria per mitjà d’espectacles i visites guiades. I és que durant les jornades de l’esdeveniment, els assistents també podran endinsar-se a la Torre de *Sant Vicent, una de les torres guaita més ben conservades de la Comunitat Valenciana i declarada Bé d’Interés Cultural per la Llei de Patrimoni Històric Espanyol.

A més, des del 2017, la torre alberga el Centre d’*Interpretació Torre de Sant Vicent, un espai on conéixer la labor de protecció que exercien aquest tipus de construccions en els seus inicis i totes les funcions que els van atorgar al llarg de la història. De fet, la construcció d’aquesta torre va significar el naixement de Benicàssim a principis del segle XVII ja que va posar fi a la inseguretat que solien provocar els atacs pirates.

La visita al Centre d’Interpretació té un cost de 3 euros (1,5 reduïda) i inclou guia oficial, audioguia i ulleres de realitat virtual, una experiència immersiva que contempla la visita a la Torre de Sant Vicent des de tres escenaris diferents: un interior amb la distribució i el mobiliari original, una mirada des de l’exterior amb l’adaptació del paisatge de finals del segle XVI i una última escena des del terrat que recrea un atac pirata.

Finalment, durant el matí del diumenge 2 de juliol, l’esdeveniment també acollirà la travessia nadant “A l’Abordatge!”, una activitat no competitiva que des de la Platja Voramar recorrerà 2.000 metres fins a aconseguir la Torre de *Sant Vicent. La inscripció per a participar en la travessia és gratuïta a través de la web de Turisme, així com també s’obsequiarà a tots els nadadors amb el capell commemoratiu de l’esdeveniment i avituallament en meta.