Més de 200 aficionats al modelisme tripulat de tota Espanya es donen cita en el Parc del Trenet de Benicàssim

06/04/2024

Este dissabte 6 d’abril de 2024, de 10 a 19 hores, s’ha celebrat l’esperat esdeveniment per als amants del modelisme a Benicàssim que complix el seu 20 aniversari. En l’emblemàtic Parc del Trenet s’han desenvolupat durant tot el dia exhibicions de modelisme i els visitants també han pogut recórrer el mercat ambulant de material ferroviari en miniatura on, per a delit dels especialistes en la matèria, s’han exposat tot tipus de peces i accessoris per a la construcció i el manteniment de maquetes ferroviàries.

En la trobada per a aficionats del modelisme i la cultura ferroviària ha convocat a associacions ferroviàries de tota Espanya. Han participat una vintena d’associacions i més de 200 aficionats procedents de Madrid, Barcelona, Girona, Còrdova, Sevilla, Alacant, entre altres. A més, amb motiu del 20 aniversari de la trobada l’Associació Cultural FFCC de Farja de Benicàssim ha remodelat un tren de sis vagons, que s’assembla a l’històric Golden Express que anava de París a Moscou. L’històric comboi ha sigut inaugurat per l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i exhibit al llarg de tota la jornada.

El Parc del Trenet ,en el qual es desenvolupa la cita ferroviària, compta amb un Circuit Ferrocarril del Parc del Trenet Benicàssim i té una superfície de 11.600 metres quadrats i compta amb una via principal de 935 metres al qual se li sumen 825 metres en estació desviaments i aparells. L’Ajuntament de Benicàssim, de la mà de l’Associació Cultural FFCC de Farja duu a terme en el Parc del Trenet activitats culturals i lúdiques per a tota la família i durant tot l’any que mouen anualment més de 20.000 persones.

A més del recorregut de trens en miniatura a escala real que pot gaudir-se tots els diumenges, d’11 a 13 hores, i a l’estiu dimarts, dijous i dissabtes de 18,30 a 21 hores, el consistori compta amb una atractiva proposada de recreacions teatralitzades amb motiu d’Halloween, Belle Époque i activitats  concretes com Misteri del Parc del Trenet durant els mesos de juliol i agost que està dirigit a xiquetes i xiquets de 5 a 10 anys.