L’hostaleria de Benicàssim guanya en sostenibilitat

24/08/2022

L’hostaleria de Benicàssim està molt conscienciada amb el reciclatge i la sostenibilitat i ara Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre, ha reconegut a un dels establiments locals com el més responsable amb la sostenibilitat de Castelló.

Dins de la tercera edició del Moviment Banderes Verdes i el ‘I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes’, Ecovidrio ha guardonat a nou establiments hostalers de les regions de Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Regió de Múrcia i Andalusia per les seues mesures pioneres a favor del medi ambient i el seu activisme en favor de l’economia circular, sent el restaurant Torreón el guardonat a la província de Castelló.

La regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, ha assistit al lliurament del guardó i ha posat en valor “el treball de tota l’hostaleria en aquesta campanya que fomenta el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic”. L’edil ha afegit que “fomentar la cultura del reciclatge entre la ciutadania i la col·laboració del teixit empresarial de la ciutat mitjançant campanyes informatives i accions formatives, són les peces clau de l’estratègia empresa per l’Ajuntament per a aconseguir un desenvolupament econòmic sostenible per a Benicàssim”.

Com han explicat des de Ecovidrio, el restaurant ha sigut guardonat per la seua gran conscienciació amb el medi ambient, aplicant mesures de sostenibilitat en l’àmbit dels residus i de la gestió alimentària, com la creació d’un hort propi per a proveir-se. A més, també destaca l’ús de tovallons i estovalles ecològiques, així com d’una coberteria de fusta. Al seu torn, destaquen les mesures en favor de l’estalvi d’aigua, com la instal·lació de difusors en les aixetes i els dobles dispensadors en cisternes; sense oblidar les mitjanes d’estalvi i eficiència energètica, entre les quals ha instal·lat llueixes LED, i accions per a regular l’aire condicionat.

La sostenibilitat hostalera en la Comunitat Valenciana

A nivell regional, els hostalers valencians han registrat un índex de sostenibilitat del 70,8% en aquest baròmetre, els millors d’Espanya, que ha comptat amb la participació de 3.469 establiments de la regió. Per províncies, els hostalers de València són els que han registrat un millor índex de sostenibilitat (72,1%), seguits pels hostalers de Castelló (70,9%) i Alacant (70,2%). Quant als tipus d’establiment, els hotels són els que registren un major índex de sostenibilitat en la Comunitat Valenciana (77,4%), seguits pels restaurants (74,8%), les cafeteries i els bars (68,6%), els locals d’oci nocturn (65,4%) i per altres tipologies de locals, com els locals d’oci i apostes (61,6%%).

Respecte a les diferents palanques de sostenibilitat analitzades en l’estudi, els hostalers valencians destaquen per la gestió del consum d’energia (91%%), gràcies a mesures com la instal·lació de llums LED (90,8%).

En l’àmbit de la gestió de residus, la Comunitat Valenciana encara té marge de millora, ja que sis de cada deu hostalers valencians compten amb mesures per a la correcta gestió dels seus residus. En concret, En concret, una gran part d’ells (94,5%) assegura rebutjar correctament el vidre, seguit de l’oli de cuina (93,7%), dels envasos lleugers (78,5%), del paper i cartó (76,8%) i la fracció orgànica (34,2%).

La iniciativa Moviments Banderes Verdes continua aquest mes d’agost i té com a objectiu guardonar l’esforç dels més de 829 establiments hostalers de la província de Castelló i l’activisme de 12 dels seus municipis per la sostenibilitat durant l’estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus.