L’Escola Per a Adults de Benicàssim inicia els primers cursos amb 450 alumnes

14/10/2022

El Centre Municipal de Formació per a Adults (FPA) de Benicàssim ha iniciat el curs 2022/23 en les diferents modalitats educatives. Les activitats programades ofereixen l’oportunitat d’aprendre a llegir i escriure, així com també millorar la lectura i l’escriptura o ampliar els coneixements de cultura general. També fa costat a les persones que desitgen traure’s el Graduat d’Educació Secundària, per a l’accés a la universitat a majors de 25 i de 45 anys, així com cursos per a estrangers orientats al coneixement de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana, classes de valencià de nivell oral i escrit i altres cursos d’idiomes. “Fins al moment són al voltant de 450 persones les que han triat el Centre Municipal de Formació per a Adults per a ampliar els seus coneixements, un espai en el qual oferim opcions educatives de qualitat per a continuar formant-se i aprenent de manera contínua”, ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Entre l’oferta per al present curs 2022/23 destaca la novetat del curs de Nacionalitat Espanyola en el qual l’alumnat rep la formació necessària per a preparar-se per a obtindre el Diploma Espanyol – Llengua Estrangera (DELE) i per a preparar la prova CCSE (Coneixements Constitucionals i socioculturals d’espanyol). Aquesta nova oferta formativa se suma als cursos d’espanyol per a estrangers que s’imparteixen de manera habitual i s’ofereixen els nivells A1, A2 i B1.

Els cursos de valencià per a la preparació de les proves de la JQCV (Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià) i els dirigits a la preparació per a les proves d’accés a la universitat i per a obtindre el Graduat d’Educació Secundària formen part de la formació gratuïta oferida i, com indica la regidora responsable de l’àrea, Rosa M.ª Gil, “els cursos dirigits als més majors, com són la Formació Bàsica i la Uned Sènior, aquesta última amb cost de matrícula, són els que major resposta tenen any a any ja que cobreixen totes les places disponibles i fins i tot hi ha llistes d’espera”.

Així mateix, els cursos d’idiomes, anglés, francés i alemany, que s’imparteixen de manera trimestral i que tenen un preu públic d’entre 18 i 36 euros, sumen 205 matriculats en els diferents nivells que s’ofereixen i encara hi ha places disponibles. Les classes començaran la setmana vinent i els interessats poden obtindre informació a través del telèfon 964304212 o per correu electrònic educa@benicassim.org.

A més de tot això, la setmana vinent donarà inici el curs 2022/23 dels catorze tallers que ofereix la FPA i que són: manualitats, de cort i confecció, de dansa àrab, d’escriptura creativa, dibuix i pintura, belles arts, restauració d’antiguitats, llenceria i tul, labor de retalls (patchwork), informàtica (nivell inicial), fotografia (nivell inicial), sevillanes, mindfulness (gestió mental i emocional) i d’història de l’art.