Les tradicions a Benicàssim més vives que mai: 17 xiquetes i xiquets es presenten per a representar a la ciutat en les seues festes

18/03/2023

El passat 15 de febrer es va obrir el termini d’1 mes a Benicàssim per a la presentació de sol·licituds per a aquelles persones interessades a poder optar a representar a la ciutat en les seues pròximes festes patronals. La cort d’honor infantil aquest any 2023, estarà integrada pels nascuts en 2013, mentre que els majors seran la generació que tenen en l’actualitat entre 18 i 20 anys.

“Estem molt contents que els xiquets i les xiquetes de Benicàssim senten orgull i mantenen més vives que mai les nostres tradicions. L’any passat vam decidir fer el pas i donar la mateixa oportunitat perquè tant joves, xiquetes com a xiquets de Benicàssim, si així ho volen participen com a protagonistes de les festes, i puguen demostrar aqueix amor per la nostra història i les nostres arrels sent representants com a Festeres i Festers. Han sigut un total de dèsset sol·licituds les rebudes a través del registre general de l’Ajuntament de Benicàssim sent 7 xiquets i deu xiquetes, els que ostenten la representació festera de la ciutat en les pròximes festes’, ha declarat el regidor de Festes, Arturo Martí.

Es tracta del segon any consecutiu tant xiquetes com xiquets de Benicàssim ha tingut l’oportunitat de presentar-se per a participar en la comitiva de representants en igualtat de condicions i optar a poder representar a la localitat tant en les festes de setembre en honor a Sant Tomàs de Villanueva de 2023, com les de gener de 2024 en honor a Sant Antoni Abat i a Santa Águeda”, ha afegit Martí. Els festers i festeres 2023/2024 seran nomenats en el ‘Acte de Nomenament’ que se celebrarà en el Espai de la Música de Benicàssim dijous que ve 20 d’abril.