L’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental de Benicàssim tanca la seua programació dirigida al públic infantil i juvenil

05/11/2022

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, ha finalitzat les activitats dirigides al públic infantil i juvenil que s’han desenvolupat aquests mesos a l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental. Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “s’ha dut a terme accions amb l’objectiu de prendre consciència individual sobre la necessitat de cuidar el planeta i disminuir l’impacte sobre ell. La programació desenvolupada a l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental forma part del nostre compromís per aconseguir els objectius establits per la Unió Europea per a l’any 2030, com són la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic”.

La programació del present any va començar el mes de maig passat i des de llavors s’han desenvolupat més de vint activitats en l’espai situat en la illeta de Jorge *Comín. La regidora responsable de l’àrea, Elena *Llobell, ha comentat que “el programa va començar amb els tallers formatius sobre Responsabilitat Social Empresarial dirigida a empreses turístiques adherides al Sicted així com empresaris que volgueren adherir-se al Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins. Després d’això, l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental ha acollit diferents activitats, gran part d’elles dirigides al públic infantil i juvenil”. És el cas de les campanyes Biocàssim i Origen. D’una banda, dins de la iniciativa Biocàssim s’ha dut a terme tres activitats dinàmiques que s’han anat repetint i que són: la gimcana climàtica, el escape room: 20.000 llegües de vida submarina i el Concert Rock and Planet; tres activitats dirigides al públic familiar. En el cas d’Origen, l’una campanya de sensibilització ambiental per a públic infantil i familiar iniciada en el 2021 recapacita sobre la cerca d’aqueixa connexió amb el nostre entorn a través de materials que es troben en la pròpia naturalesa com a arena, pedres, petxines i també a través de materials reciclables, com les botelles de plàstic, teles, taps, pals, etc. Especialment dissenyada per a famílies i xiquets des de 0 anys, Origen promou la imaginació dels xiquets a través del joc i de l’ús de materials reciclats i naturals. Els principals objectius pedagògics d’aquesta campanya són la promoció del consum responsable, la importància de reciclar i reutilitzar els recursos i desenvolupament sostenible en general.

Així mateix, la campanya ha combinat enguany la realització d’activitats familiars participatives per a joves i majors proposant la construcció d’espais i propostes on treballar els principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: la igualtat de gènere, ciutats i comunitats sostenibles, el consum responsable, la protecció dels ecosistemes terrestres i/o la vida submarina, entre altres.