L’Associació Velorecicla realitzarà un taller de manualitats amb peces de bicicletes a l’Aula de Sostenibilitat el pròxim 21 de juny

14/06/2023

L’Associació Velorecicla dona el tret d’eixida al seu Velotour sostenible per les vies verdes de la Comunitat Valenciana a Benicàssim el pròxim 21 de juny. El Velotour Sostenible consisteix en la realització d’un repte esportiu de més de 400 quilòmetres damunt d’una bicicleta, passant per totes les Vies Verdes de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu principal d’incentivar i fomentar l’ús de la bicicleta, el cicloturisme i els viatges sostenibles, al mateix temps que Velorecicla difon la seua labor com a associació.

També es realitzaran diferents tallers i activitats gratuïtes, en les diferents poblacions per les quals passarà el Velotour Sostenible. Velorecicla és una associació sense ànim de lucre que es dedica principalment a recollir bicicletes usades, per a reparar-les, posar-les en funcionament i donar-les a persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. Velorecicla incentiva l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible, promovent el reciclatge, la cura pel medi ambient i de la pròpia salut, a més de promoure la inclusió social i la igualtat d’oportunitats de les persones en risc d’exclusió, a través de les diferents activitats i projectes que realitza l’associació.

Concretament a Benicàssim es realitzarà a l’Aula Sostenible de Benicàssim el dia 21 de juny a les 18 hores al carrer Bernat Artola. Es tracta de tallers de manualitats a partir d’objectes reciclats de bicicletes en els quals les manualitats realitzades li les quedaran els participants. És una activitat de places limitades per això es recomana reservar a través del mail desarrollosostenible@benicassim.org

Velorecicla vol incidir positivament en la ciutadania mitjançant aquesta iniciativa esportiva amb bicicleta, per a fomentar l’activitat esportiva del ciclisme i el cicloturisme com a hàbit saludable, al mateix temps que transmeten valors positius de cura del medi ambient, amb aquest repte de fer 400km per totes les Vies Verdes valencianes en 38 dies. Els cicloturistes faran parades al començament o final de la ruta marcada per a cada dia (una via verda de la Comunitat Valenciana), i allí desenvoluparan un taller o activitat pràctic al voltant de l’activitat esportiva i física, el cicloturisme, reciclatge, hàbits saludables, valors positius i mediambientals, etc.