L’Ajuntament de Benicàssim convoca una trobada oberta davant l’inici de les obres de prolongació de la CV-149 per l’avgda. Ferrocarril

L’Ajuntament de Benicàssim ha convocat una reunió informativa oberta a tota la ciutadania davant l’inici de les obres de prolongació de la CV-149 per l’avinguda Ferrocarril. L’obra consistent en la construcció d’un vial de connexió entre el carrer Pierre Merchain i la rotonda de l’avinguda Mohíno donarà continuïtat a la prolongació de la CV-149, i com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “la prolongació de la CV-149 i el futur desenvolupament d’aquest vial per tota l’avinguda Ferrocarril fins al nucli urbà del municipi forma part dels importants projectes per al desenvolupament de Benicàssim, la millor i el benestar dels seus veïns. I coneixedors de les molèsties que l’obra pot generar, convoquem al veïnat perquè puguin disposar de primera mà de tota la informació, se’ls pugui solucionar qualsevol dubte, a més de respondre directament o atendre peticions”.

La reunió tindrà lloc dilluns que ve 21 de novembre a les 19.30 hores a l’Escola Infantil Municipal Pintor Tasio i com ha explicat el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carlos Díaz, “en la trobada informarem dels terminis d’execució de l’obra i tractarem els canvis en tema de mobilitat durant i una vegada finalitze l’obra”.

Amb una longitud de 450 metres i un termini d’execució de dos mesos, l’actuació contempla un nou traçat del carril bici i la creació d’una nova rotonda per a evitar els girs a esquerres, facilitant la mobilitat i controlant la velocitat”. El projecte també contempla la creació d’una nova zona per als vianants entre el carrer Mare de Déu del Lledó fins al carrer Sant Elena.

La prolongació de la CV-149, amb una extensió de 620 metres, quatre carrils (dos per sentit) i un carril bici, es va obrir al trànsit a la fi d’octubre del 2021 i va ser una de les inversions que es van acordar com a prioritàries per tots els grups polítics de la corporació municipal, en atenció a les demandes plantejades pels ciutadans. Així mateix, les obres van destacar per la seva aposta per la sostenibilitat ja que va permetre a Benicàssim ampliar la seva petjada verda en reduir 297 tones de CO₂; dada que es va extreure de l’estudi realitzat per l’empresa adjudicatària quant a la disminució de la petjada de carboni, comparant les emissions produïdes entre la solució que va executar l’Ajuntament, mitjançant la reutilització d’àrids existents, i els mètodes tradicionals. Aquesta acció és un pas més en l’estratègia per a aconseguir els objectius als quals es va comprometre el consistori en adherir-se a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 i en el compliment d’Objectius de Desenvolupament Sostenible.