La guanyadora de l’últim màxim guardó europeu del blues “Noa & The Hell Drinkers” participarà en el Benicàssim Blues Festival

07/05/2024

Fa menys d’un any els donostiarres “Noa & The Hell Drinkers” es van proclamar com a millor grup blues d’Europa en els European Blues Challenge en representació d’Espanya. El llorejat grup, que acaba de traure nou disc, ha confirmat la seua participació al Benicàssim Blues Festival que ompliran els carrers de Benicàssim de blues del 31 de maig al 2 de juny.

A esta cita amb la música blues, en la seua edició més internacional ja han confirmat la seua participació artistes de la talla de Vasti Jackson, guitarrista de renom mundial, nominat múltiples vegades als premis Grammy; La Perra Blanco, estrela emergent que ha fet tornar a creure als adeptes del gènere en el futur de la música americana dels anys 50, i Los Torontos, jove banda de rock and roll influenciat en la música de principis dels anys 50 i primers dels 60.

També ha confirmat ja el grup Travellin’ Brothers, després de més 1.200 concerts per tot el món, l’octet farà parada a Benicàssim dins de la seua gira de XX aniversari que va començar com a teloners de la figura de talla mundial Paul Lamb en un dels temples de la música com és el Kafe Antzokia de Bilbao.

El Festival obrirà amb el concert el divendres 31 de maig a les 19.30 h amb l’actuació de Xinés Swingslide Trio en l’escenari Slide de la plaça dels Dolores i a la nit en l’Escenari B.B. King els concerts de La Perra Blanco (23.00 h) i Vasti Jackson (00.15 h) i, els Torontos tancaran el festival el diumenge 2 de juny en el mític escenari B Sound B de la platja Torre Sant Vicent a les 19.30 hores. Durant els dies que dura el Festival hi haurà, a més dels concerts en els escenaris principals, diversos “Vermut & Blues” en diferents bars de la població que es donaran a conéixer en les pròximes setmanes, activitats infantils, Masterclass, etc.

Cal destacar que en anteriors edicions, prop de 15.000 assistents van gaudir de bandes com Laurence Jones, Sugaray Rayford & Travellin’ Brothers, A Contra Blues, Nico Wayne Toussaint, Els Mambo Jambo, The Excitements, Jimmy Barnatán, Amélie Angebault Quartet, Wax & Boogie Rhythm Blegue, Big Jamboree & Dani Pérez, Mr. Sipp, Saron Crenshaw, Ian Siegal Band, Casey Hensley, Dani Nel·el “Els Saxofonistes Salvatges”, Rumble2Jungle, Southern Avenue, Earl Thomas, Shanna Waterstown, Alexis Evans, J.P. Bimeni & The Black Belts, Koko-Jean & The Tonics, Gisele Jackson, Kyla Brox, o The Cinelli Brothers…

PROGRAMA BENICÀSSIM BLUES FESTIVAL 

DIVENDRES, 31 DE MAIG

19.30 h. XINÉS SWINGSLIDE TRIO. 

Lloc: ESCENARI SLIDE. Plaza dels Dolores.

23.00 h. LA GOSSA BLANCO. 

Lloc: ESCENARI B.B. KING. Pàrquing Bulevard (Passeig Pérez Bayer).

00.15 h. VASTI JACKSON (els EUA). 

Lloc: ESCENARI B.B. KING, Pàrquing Bulevard (Passeig Pérez Bayer).

 

DISSABTE, 1 DE JUNY

11.00 h. MASTERCLASS DE GUITARRA A càrrec de XINÉS SWINGSLIDE. 

Lloc: (Pendent ubicació).

11.30 h. ESPECTACLE INFANTIL A càrrec de “FICAR”. 

Lloc: Plaza Constitució.

18.30 h. ENMA FERNÁNDEZ. 

Lloc: ESCENARI SLIDE. Plaza dels Dolores.

19.45 h. TÒFOL MARTÍNEZ BAND. 

Lloc: ESCENARI SLIDE. Plaza dels Dolores.

23.00 h. NOA & THE HELL DRINKERS. 

Lloc: ESCENARI B.B. KING. Pàrquing Bulevard (Passeig Pérez Bayer).

00.15 h.  TRAVELLIN’ BROTHERS. 

Lloc: ESCENARI B.B. KING, Pàrquing Bulevard (Passeig Pérez Bayer).

 

DIUMENGE, 2 DE JUNY

12.30 h. ESPECTACLE INFANTIL A càrrec de “BONICO DE CARA”. 

(Música, màgia i humor).

Lloc: BAR RTE ÀNIMA I RTE. MALA CANYA. Plaza Sequiota.

19.30 h. ELS TORONTOS. 

Lloc: ESCENARI B Sound B. Platja de la Torrassa (al costat de Torre Sant Vicent).