La cultura i els actes taurins copen el penúltim dia de festes a Benicàssim

21/01/2023

Benicàssim encara l’últim cap de setmana de les festes en honor a Sant Antoni Abad i Santa Àgueda amb una programació en la qual la cultura i els actes taurins copen gran part d’aquesta. El públic infantil ha sigut el prevalgaro a congregar-se aquest matí en el passeig Pérez Bayer, en el mateix recorregut que acull els tancaments taurins però, en aquesta ocasió, s’ha realitzat un tancament infantil taurí. A les 13.00 hores ha tingut lloc el tercer tancament de la setmana i ha sigut protagonitzat per la ramaderia de Sergio Rua. En el pla taurí, la vesprada ha comptat amb una desencaixonada d’un bou de la ramaderia de Javier Tàrrega “El Gall” amb el ferro de Justo Barba i després d’això vaquillas del mateix ferro. Vaquillas i bou embolado de la ramaderia de Justo Barba (propietat de Javier *Tárrega “El Gall”) seran els encarregats de tancar aquesta nit la jornada taurina.

Quant al vessant cultural, la plaça de les Corts Valencianes albergarà aquesta vesprada una nova proposta dins del cicle “Nit de l’Art de Benicàssim” de la mà de l’artista Cristina Cabo que oferirà la performance i taller famiembolicar “El paisatge Singular”. La jornada popular de la Colla Nostra, el cicle del Bon Humor amb la representació de l’obra “Sopar per a dos” de la companyia de teatre Manta al coll i el tardeo amb el grup Kasparov en el parador municipal completen la programació vespertina i a la nit està previst la desfilada de disfresses que pel cas urbà i conclourà en el parador de festes on està programada l’actuació de l’orquestra “La Màxima”.

Per a l’última jornada de festes, el públic infantil podrà gaudir demà diumenge d’una globotraca i activitats en els voltants de la plaça de bous a partir de les 10.45 hores i els majors gaudiran d’un menjar de germanor en el pavelló poliesportiu. El tancament i prova de vaques de Javier Tàrrega “El Gall” formarà part de la programació taurí al costat del desafiament taurí de huit bous a partir de les 16.30 hores. D’altra banda, el Teatre Municipal albergarà a la vesprada el festival de dansa oriental, hip-hop i bai-li modern a càrrec del Gimnàs Beni Sport i, després d’això, es durà a terme el reconeixement de “La Coqueta” on s’atorgaran els diplomes i els *premios als participants. Un correfoc a les 20.00 hores amb inici en la plaça Estació, anunciarà el final de festes que tindrà el seu colofó amb un castell de focs artificials en l’avinguda Barcelona.