La campanya de Pressupostos Participatius de Benicàssim tanca amb 197 propostes presentades

31/01/2023

Benicàssim va tancar ahir el termini perquè la ciutadania i associacions de la localitat pogueren presentar les seues idees, propostes de millora de serveis o projectes per a la ciutat. Una iniciativa posada en marxa pel consistori a través de la 8a edició de la campanya de Pressupostos Participatius que sota el lema ‘Junts Construïm Benicàssim. La teua opinió compte’, pretén donar veu i implicar la ciutadania i entitats en la proposta que siguen d’interés general per a la millorar la ciutat i per a decidir en què s’invertirà i es dedicarà una part del pressupost municipal de l’any 2023.

En aquesta edició, els veïns de la localitat s’han implicat en la millora de la ciutat duplicant les propostes en comparació a la campanya de 2022 passant a ser 197 les iniciatives presentades tant en el formulari en línia com a través de registre en el qual qualsevol persona o associació podien presentar les seues idees per a millorar la ciutat i participar així en el disseny, execució i seguiment dels projectes seleccionats.

Cada any aquesta campanya summa implicació i participació donant protagonisme a la ciutadania per a proposar iniciatives d’interés general i decidir el destí d’una part dels pressupostos municipals. Benicàssim està compromesa amb fer de la ciutat un destí cada vegada més atractiu per a viure tot l’any”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana *Marqués, sobre aquesta iniciativa que una vegada finalitzada la fase de propostes, començarà pel termini d’estudi detallat de les sol·licituds presentades i de viabilitat tècnica dels projectes per part dels serveis tècnics municipals així com la participació de la totalitat de les àrees de gestió per a valorar econòmicament la iniciatives, una vegada acabada la memòria de l’estudi preliminar es convocarà al Consell de Participació Ciutadana per a prioritzar les iniciatives que es duran a terme.

Un any més la ciutadania passa a convertir-se en actor principal i protagonista en el procés per a decidir en què s’ha d’invertir part del Pressupost Municipal de Benicàssim. La campanya de Pressupostos Participatius, cobra cada vegada més rellevància i és una eina útil de participació ciutadana, capaç d’obrir un canal de diàleg en el qual es dona veu a la ciutadania i al teixit associatiu local, i són capaços d’implicar-se directament en la construcció del projecte de ciutat que entre tots volem construir”, ha afegit Marqués.

Cal destacar que en aquest procés, l’Ajuntament de Benicàssim únicament tindrà en consideració per a poder estudiar la viabilitat aquelles propostes que siguen de competència municipal i que es puguen incloure per a realitzar i executar al llarg d’enguany, mentre que aquelles sol·licituds en les quals depenguen d’altres administracions l’ajuntament donarà trasllat i informarà l’administració competent de la petició veïnal.

Respecte a les propostes presentades per la ciutadania, l’edil responsable de l’àrea d’Atenció Ciutadana, Elena *Llobell, ha destacat que la ciutadania ha prioritzat, “les millores s’han centrat en urbanisme (26%), mobilitat (17%), educació (13%) i esport (12%), una vegada presentades en moment de l’avaluació tècnica de viabilitat tècnica i econòmica per a ser executades a partir de març”.

El consistori vol que siga la ciutadania qui decidisca finalment el destí d’una part dels pressupostos Municipals 2023 i l’execució d’aquells projectes d’interés general que milloren la qualitat de vida de la ciutadania que puguen executar-se al llarg de 2023. Aquestes iniciatives, una vegada avaluades tècnica i econòmicament, seran cobertes pels romanents de tresoreria que estaran actius a partir del mes de març. L’anterior edició va comptar amb un grau d’execució del 90%.