La 75 edició de la Volta a la Comunitat Valenciana arrancarà des de Benicàssim

24/11/2023

La ciutat de Benicàssim serà el punt de partida de la 75 edició de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell. La localitat castellonenca rebrà el pròxim 31 de gener als millors equips i ciclistes de l’escamot internacional, en una jornada que suposarà l’arrancada de la temporada de ‘Grans Voltes’ en el calendari de 2024.

És la tercera ocasió que la VCV prendrà l’eixida des de Benicàssim (1976 i 2016), una localitat que va tindre el privilegi en el seu moment de veure guanyar als seus carrers a la llegenda Eddy Merckx. Era el 7 de març de 1969 i ‘El Caníbal’ vencia en un polèmic sprint al valencià ‘Tarzán’ Saez per a adjudicar-se així la seua tercera etapa consecutiva i sentenciar una VCV que conquistaria l’endemà passat en la meta final a Vila-real.

«És una gran notícia per a la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana tornar a Benicàssim. Es tracta d’un lloc especial per a nosaltres, perquè des d’allí arranquem esta nova etapa de la carrera en 2016. Vull agrair a l’Ajuntament de Benicàssim i a la Diputació de Castelló l’esforç que han fet per rebre de nou a la VCV; i anime a tota l’afició ciclista de la zona al fet que s’acoste el matí del 31 de gener a Benicàssim per a gaudir en directe dels millors ciclistes del món», ha assegurat el director de la VCV, Ángel Casero, que en les pròximes setmanes anirà explicant tots els detalls de la competició.

«Benicàssim acull amb orgull l’inici de la Volta a la Comunitat Valenciana i ho fa a més en esta edició tan especial. La nostra ciutat compta amb una gran afició i molta tradició en la pràctica esportiva. La particular orografia benicense i un extraordinari clima fan de Benicàssim un escenari ideal per a la pràctica del ciclisme, amb rutes de muntanya i llargs plans reconeguts i benvolguts tant per amateurs com per professionals, que any a any, ens trien per a preparar la seua pretemporada», ha afirmat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

La VCV – Volta a la Comunitat Valenciana compleix este pròxim any 75 edicions i ho farà rebent de nou als millors equips i ciclistes de l’escamot internacional. L’arrancada de la prova des de Benicàssim posarà eixe dia totes les mirades en la localitat castellonenca, perquè la VCV s’emet en directe a través de televisió a més de 210 països al voltant del món.

Cal recordar que la localitat Mediterrània compta amb una prolífica història dins del ciclisme nacional comptant amb una Penya Ciclista de referència com és la de Benicàssim que en 2022 va complir el seu 50 aniversari i que en l’actualitat han passat ja més de 2.500 ciclistes. Des d’esta històrica organització esportiva van promoure el segon equip ciclista femení de tota Espanya, i que ha aportat al ciclisme professional una trentena de ciclistes benicassuts i entre l’amateur han aconseguit 38 campionats d’Espanya de carretera i pista, a més més d’una desena de títols internacionals que suposen un orgull per a tot el municipi.

Benicàssim: binomi perfecte entre turisme esportiu, cultural i relax

Benicàssim, a la vora del Mediterrani i un clima amb més de 300 dies de sol a l’any, compta amb uns meravellosos palauets modernistes que emmarquen el paisatge de Benicàssim. És la ruta de les viles, construïdes a principis de segle XX i que li van valdre a Benicàssim el sobrenom del Biarritz de Llevant. Des de llavors, la ciutat s’ha convertit en un de les destinacions turístiques per excel·lència. Benicàssim conjuga a la perfecció el relax i l’oferta d’oci. Amb una programació cultural d’art, teatre i literatura de primer nivell, Benicàssim és també #ciudaddefestivales. La ciutat, hospitalària per naturalesa, s’obri al visitant amb el seu millor cara: la qualitat de les seues platges, de fina arena daurada, una gastronomia per als millors paladars i un entorn natural únic emmarcat pel Parc Natural del Desert de les Palmes. Un paratge per a caminar i gaudir del patrimoni, la naturalesa, el silenci i les aromes a lavanda, romer i pi.