La 35a edició del Festival d’Havaneres retrà homenatge a Josep Lluís Tàrrega i Latorre

02/08/2022

L’amfiteatre Pepe Falomir, en la platja Torre de Sant Vicent de Benicàssim, serà l’escenari que aculla el dissabte 6 d’agost la XXXV edició del Festival d’Havaneres, que rendirà un sentit homenatge al fundador del Grup Canya de Sucre, Josep Lluis Tàrrega i Latorre. “Aquesta serà una edició molt especial perquè des de l’Ajuntament de Benicàssim volem posar en valor la trajectòria del festival i, a més, dedicar-lo a un volgut veí de Benicàssim que va destinar la seua vida a la promoció i difusió cultural del nostre municipi i alma mater del grup Canya de Sucre” ha destacat l’alcaldessa, Susana Marqués.

El que fora fundador de Canya de Sucre, associació de Benicàssim responsable d’organitzar el tradicional esdeveniment al costat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benicàssim, va morir el mes de desembre passat “i dissabte que ve volem fer un homenatge a un dels artífexs de l’agrupació que any a any s’implica en l’organització del Festival d’Havaneres”, ha comentat el regidor de Cultura, Javier Alonso.

La ineludible cita amb la música d’havaneres començarà a les 22.30 hores i el grup amfitrió, Canya de Sucre, serà el primer a actuar. Des de 1991 Canya de Sucre cultiva tot allò relacionat amb el món de les havaneres i entre les seues cançons, amb tonades en forma coral i semblances d’amor i de mar, es troben Canya de Sucre, Rosina, A cau d’orella, Llop de mar, La hamaca, La barca xica o La gabina.

Després del grup amfitrió serà el torn de Grills de la Nit, grup castellonenc amb més de 35 anys d’història.

Finalment, el grup convidat, Crema Catalana, procedent de Sant Vicenç dels Horts, incorpora en el seu repertori havaneres, valsos mariners, balades, boleros, sardanes. El grup fundat al setembre de l’any 2015, compta ja amb una àmplia experiència de tots els seus components sobre l’escenari.