Fobesa i l’UJI lliuren 33 beques a l’alumnat resident a Benicàssim

06/06/2022

L’Ajuntament de Benicàssim ha acollit aquest matí l’acte de lliurament de les Beques Fobesa a 33 alumnes de grau de la Universitat Jaume I residents en la localitat. Aquestes beques persegueixen afavorir la formació de l’estudiantat de la universitat pública de Castelló, així com projectar les sinergies entre el teixit empresarial i la comunitat universitària amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament social i econòmic del seu entorn més pròxim.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, el president de Grupo Gimeno, Enrique Gimeno; la vicerectora d’Estudiantat i Vida Saludable, M. Carmen Pastor; el gerent de la Fundació General, Juan Antonio Bertolín, i el director de Fobesa, Juan Pablo Mateo Mulet, que han sigut els encarregats de llegir l’acta de concessió.

L’import de les beques, dotades en conjunt amb més de 22.000 euros, s’ha destinat a fer costat a l’estudiantat universitari matriculat en el curs acadèmic 2021-2022 resident a Benicàssim, que per les seues circumstàncies econòmiques poden tenir dificultats per a fer front a les taxes universitàries vigents. Per a la concessió d’aquestes beques s’han tingut en compte tant criteris acadèmics com econòmics.

La convocatòria ha rebut 48 sol·licituds: 27 de la branca d’Arts i Humanitats; quatre de la de Ciències Socials i Jurídiques; dos de Ciències; 11 d’Enginyeria i Arquitectura; i quatre de Ciències de la Salut.

Durant la seua intervenció, el president de Grupo Gimeno, Enrique Gimeno, ha destacat que totes les empreses han de contribuir en la mesura que siga possible a facilitar l’accés als estudis universitaris, ja que “els joves són els que faran possible un futur més just i sostenible”. A més, ha volgut felicitar els estudiants i ha remarcat que “amb esforç i treball qualsevol meta que ens proposem és possible”.

La vicerectora d’Estudiantat i Vida Saludable, M. Carmen Pastor, ha assenyalat la importància de sumar esforços per a evitar la bretxa econòmica en l’accés a la Universitat i, en aqueix sentit, ha posat com a exemple el programa de beques de Fobesa destinat a estudiantat de l’UJI resident a Benicàssim. Alcón ha subratllat que “la formació universitària no sols és el millor ascensor social, sinó que juga un paper estratègic en el desenvolupament social, ambiental i econòmic sostenible per a la generació de coneixement i la transmissió de valors”.

Per part seua, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha manifestat la seua satisfacció per recuperar la celebració de l’acte de manera presencial i ha indicat que “és un orgull que empreses de Benicàssim continuen amb la seua gran aposta per ajudar els estudiants en la seua formació, perquè considerem molt important invertir i posar a l’abast tots els recursos educatius necessaris per a la generació futura”. Marquès també ha volgut agrair el treball que fa la Universitat Jaume I “per ser el millor camí i la millor guia dels nostres estudiants en una etapa crucial de la seua vida, de creixement tant personal com professional”.