Esportistes i Clubs protagonistes de la volta de la Gala de l’Esport de Benicàssim

11/02/2023

La ciutat de Benicàssim es va vestir de gala en la nit d’ahir per a entregar els premis i homenatjar entitats, clubs i esportistes locals, en una entranyable Gala de l’Esport, en la qual un dels moments més emotiu, va ser el lliurament de l’esment especial a la Penya Ciclista pel seu cinquanté aniversari. “La bona salut de la qual gaudeix l’esport a Benicàssim. M’ompli d’orgull veure com després de molt d’esforç i constància a Benicàssim comptem amb història i pedrera esportiva que ja ha donat molt a parlar i continuarà donant-lo. Els esportistes benicassuts han estat entre els més llorejats d’Espanya, Europa i a nivell mundial, però més important que els premis és l’assoliment personal i satisfacció del treball ben fet per a sentir-nos millor”, ha declarat davant els presents l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

L’esdeveniment al qual van assistir prop de 400 persones, es va celebrar en el Teatre Municipal ‘Francisco Tárrega’ de Benicàssim amb l’objectiu de reconéixer a aquelles persones o institucions que promocionen els valors que porta intrínsec l’esport com és el compromís, companyonia, és esforç, respecte, valentia, afany de superació, un esdeveniment que l’Ajuntament de la localitat s’havia vist obligat a posposar per les restriccions sanitàries de la pandèmia.

Aquesta trobada ha permés posar en valor el talent dels i les esportistes de la localitat i reconéixer l’esforç i la dedicació de clubs esportius i entitats esportives en el foment de l’esport local, però també l’esforç i la il·lusió de les famílies ”, ha destacat Marqués. Clubs i entitats són els qui al costat dels i les esportistes han sigut els grans protagonistes d’aquesta cita que ha premiat en tres categories als esportistes més significatius per la seua trajectòria esportiva i que han sigut proposats per al guardó per votació entre el propi teixit associatiu de la ciutat. D’altra banda, el regidor delegat de l’àrea d’Esports, Arturo Marti, ha aprofitat per a donar l’enhorabona a tots, agraint a tots la participació i col·laboració en l’acte, “des del consistori continuarem destinant recursos a la promoció de l’esport i que aquest continue sent un important dinamitzador del municipi”.

L’alcaldessa ha continuat subratllant els valors de “respecte, agraïment, paciència, disciplina, cohesió, amistat, companyonia, esforç, dedicació, il·lusió i superació que es transmeten a través de l’esport i amb aquest acte també hem volgut posar en valor l’esport com una forma de vida, desenvolupament personal i social, font inspiracional, de cooperació, i respecte entre companys i amics”.

L’acte va començar amb la recepció dels esportistes i els seus familiars, així com de les autoritats convidades, entre les quals es trobaven presidents dels clubs locals i empreses que han col·laborat en la promoció de l’esport a Benicàssim. Amb la reproducció d’un vídeo dels clubs locals i esdeveniments esportius, va donar principi la gala, els presentadors de la qual van ser la periodista i ex ciclista, Silvia Tirado, i el speaker de la Volta Ciclista a Espanya, Juan Mari Guajardo.

El Club Ciclista de Benicàssim, i l’atleta del Platges de Castelló, Carmen Ramos Vellón, han rebut els esments especials dels premis a l’esport benicassut, el primer a la trajectòria esportiva pel seu 50 aniversari; la segona, al mèrit esportiu pel seu gest esportiu durant una competició en ajudar a una companya que li va fer mereixedora del premi Reina Sofia de l’Esport de 2019. Entre els guardonats individuals es troben, David Fuente Matutano en pàdel, Cristina Ballester Casal en Triatló, Jorge Dávila López en atletisme, Carlos Berzal Picazo i Pau Ordaz Cruz en natació, en carrera estan Miguel Mendoza Martos d’asfalt i Eloy Hornero Gallent de muntanya, Alejandro Cortes Zapatero de patinatge de velocitat, Oscar Shimelis Gil Luis i Vera Rico Trilles de futbol, Pau Salvador Garcés de ciclisme, Aneliss Zamfierescu de tennis i Gloria Miravet Molla de taekwondo.

Quant als premiats dins d’entitats esportives els guardonats han sigut de ACD Benicense, Pablo Lozano Cayón, Ainhoa Bleada Mateu, Ariana Bellido Aguera i Isaz Penyes Bueno; de l’Associació de Taekwondo ITF Benicàssim, Carlos Flores Julve i Nerea Nasarre Rodríguez; del Club Ciclista Alarma Benicàssim, Mauro Morte Rodríguez i Albert Ballester Casal; del Club Esportiu Benicàssin Runners, Alfredo Lucas Pablo i Mª José Lleonart Vives; del Club Esportiu de Futbol Benicàssim, Tuli Vivona, José Alberto Ortega Moreno, Nerea Samblás Adell i Tomás Sanmillán Escoín; del Club de Gimnàstica Artística, Agatha Costa López de Pablo i Inés Julve Calvente; del Club de Triatló Formigues, Iker Ibáñez Gil i Lledó Roig Gil; del Club de Tennis Torremar, Agustín Barjau García i Carla Egea Gómez; del CPE Els Canons, PATRICIA Soria Safont; del Club de Pesca Costa CPD Costa Benicàssim, Vicenta Alonso Ibañez i Raúl García García; finalment, del Club de Vela Benicàssim, Martín Cox i Clàudia Tingues Bokun.