El skatepark de Benicàssim comptarà amb una nova zona d’entrenament infantil

03/08/2022

Benicàssim habilitarà una zona infantil en el nou skatepark situat en el complex esportiu de l’avinguda Ferrocarril al costat del camp de futbol de la Carrerasa.

Continuem ampliant l’oferta esportiva de la nostra ciutat, perquè els joves tinguen un punt de trobada d’oci esportiu i a l’aire lliure. Amb l’ampliació de les instal·lacions seran els més xicotets els que podran iniciar-se en aquesta popular modalitat d’esport aconseguint a més oferir una alternativa més d’oci familiar i saludable”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Benicàssim compte des de fa sis mesos amb un nou espai esportiu molt freqüentat pel públic jove i que ara obrirem al públic infantil, habilitant un espai segur per als xiquets i les xiquetes i que puguen iniciar-se en aquest esport i gaudisquen d’aquesta nova zona esportiva la qual pretenem que siga una instal·lació de referència, destinat als aficionats de qualsevol nivell i que puga arribar a albergar competicions professionals per a, amb això, diversificar l’oferta esportiva i dinamitzar el municipi durant tot l’any”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

El regidor d’Esports, Arturo Martí, ha explicat que “els treballs consisteixen en la instal·lació de quatre rampes desmuntables, que es distribuiran en parelles, i en la col·locació de 16 metres de tanca metàl·lica per a delimitar la vora exterior de la solera respecte de les zones per als vianants”. Aquest nou espai dirigit al públic infantil se situarà en l’actual solera de formigó que es va executar per a poder instal·lar graderies en el cas de celebració d’esdeveniments com a campionats, “i atés que en el dia a dia aquesta solera es troba buida, aprofitem per a dotar-la de contingut i que els xiquets i les xiquetes puguen practicar skate”, ha afegit Martí.

Recordar que el skatepark situat en la zona esportiva de la Carrerasa compta amb una zona de pool i una altra de street. El complex esportiu inclou bowl americà amb pool coping amb diferents altures, piràmides, quarters, baranes i manualeres. La distribució dels elements de patinatge dins de la parcel·la defineixen de manera clara les zones de patinatge i les zones d’estada segura, en les quals els patinadors i acompanyants podran romandre sense interrompre als usuaris.

El skatepark està integrat en el complex esportiu que compta amb camp de futbol, rocòdrom i zona de calistenia i s’ha establit una normativa per al seu correcte ús la qual es pot consultar en el cartell instal·lat en l’entrada d’aquest nou espai. La cartelleria confeccionada per a aquesta zona inclou les normes del mini rocòdrom, la zona de calistenia (street workout) i el nou skatepark. Quant a aquest últim, es permet l’ús d’aquesta pista a skate, patins, BMX i escúters (patinets), mentre que no estan permeses les bicicletes de muntanyes així com l’ús de proteccions metàl·liques. L’ús de casc és obligatori per a tots els usuaris i els menors de 12 anys hauran d’estar acompanyats per una persona responsable major d’edat. Dins de les normes comunes del complex esportiu s’inclou la prohibició de menjar, beure i fumar, no està permés l’accés d’animals, jocs de pilota ni realitzar grafitis. Finalment, l’horari d’obertura del complex esportiu és de 10.00 a 19.00 hores els mesos de tardor i hivern, i durant primavera i estiu l’horari s’amplia de 9.00 a 22.00 hores.