El nominat als Grammy Vasti Jackson, i els reconeguts grups La Perra Blanco i Los Torontos caps de cartell del Benicàssim Blues

25/03/2024

Els carrers de Benicàssim ballaran a ritme de Blues del 31 de maig al 2 de juny

A més dels concerts en els escenaris principals hi haurà diversos “Vermut & Blues” en diferents bars de la població, activitats infantils, Masterclass, posat de vinils, entre altres activitats

Benicàssim es convertirà en la capital del Blues del 31 de maig al 2 de juny amb una programació repleta de concerts i activitats per a tots els públics. Esta cita amb el Blues, en la seua edició més internacional comptarà amb caps de cartell de la talla de Vasti Jackson, guitarrista de renom mundial, nominat múltiples vegades als premis Grammy; La Perra Blanco, estrela emergent que ha fet tornar a creure als adeptes del gènere en el futur de la música americana dels anys 50; i LosTorontos, jove banda de rock and roll influenciat en la música de principis dels 50’s i primers 60’s.

“L’excel·lent clima, les platges, les muntanyes com a teló de fons, la varietat de bars de «tapes» i blues en cada cantonada, fa que l’experiència del Benicàssim Blues Festival siga única i inoblidable. Benicàssim ha aconseguit consolidar-se sota la marca “Benicàssim Ciutat de Festivals”, tant amb macro festivals com amb festivals de xicotet format que augmenta i millora l’oferta turística i gastronòmica que oferix Benicàssim el mes de juny. En esta línia, els hotels de Benicassim, bars i restaurants oferixen preus especials o descomptes especials per als assistents al festival”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

El Festival obrirà amb el concert el divendres 31 de maig a les 19:00h en l’escenari Slide de la plaça dels Dolores i a la nit els concerts de Vasti Jackson i La Perra Blanco, Los Torontos tancaran el festival el diumenge 2 de juny en el mític escenari B Sound B de la platja Torre Sant Vicent. Durant els dies que dura el Festival hi haurà, a més dels concerts en els escenaris principals, diversos “Vermut & Blues” en diferents bars de la població, activitats infantils, Masterclass, posat de vinils, etc …

“Este festival es tracta d’un esdeveniment nou pel seu format en estar inspirat en grans trobades internacionals i naix de la voluntat d’acostar el Blues i tots els seus matisos a un públic de totes les edats amb un programa totalment gratuït. Una aposta innovadora de l’Ajuntament de Benicàssim que ve a complementar l’oferta de Festivals en la qual s’ha denominat “Ciutat de Festivals” però amb la particularitat de desenvolupar-se íntegrament en el nucli urbà i la platja de Torre Sant Vicent”, ha afegit la regidor de Turisme, Elena Llobell.

Vasti Jackson, guitarrista de renom mundial, nominat múltiples vegades als premis Grammy, vocalista, compositor, productor, llegenda viva del blues resident a Mississipí, guardonat amb el Premi a la Trajectòria per a tota la vida JMA 2022, 19 Premis Polar de Música (amb Playing For Change) 2017 Ambaixador de les Arts, nominat al Grammy 2016, guardonat amb el Premi a la Guitarra Albert King per a tota la vida 2015, ambaixador cultural en 2014, i ingressat al Saló de la Fama dels Músics de Mississipí en 2012. Amb més de cinquanta anys com a músic professional. Com a artista, Vasti és conegut per les seues actuacions en viu xopades de suor i ànima, marcades per una de les interpretacions de guitarra més impressionants i innovadores de hui dia.

Alba Blanco, coneguda com La Perra Blanco amb el seu trio rockabilly, naix un 31 maig de 1995 a La Línea de la Concepción (Cadis), el profund sud d’Espanya, on l’art fluïx com un torrent al costat d’un variat cultural que s’entremesclen per a donar vida a una zona musical única al país. Criada sota la influència musical dels seus pares, tots dos músics, Alba comença a tocar la guitarra als tretze anys i amb catorze puja per primera vegada a un escenari. Als díhuit anys Alba descobrix el que vindria a ser la seua passió, la música americana dels 50’s, on tot el seu talent i creativitat exploten.

Els Torontos són una sort de supergrup de rock and roll influenciats per la música de finals dels 50’s i primers 60’s. El seu estil musical cavalca entre el frat rock, el garage i el rhythm and blues. La formació està composta per Agustí Burriel (Velvet Candles) a la veu i guitarra rítmica, Spencer Evoy (MFC Chicken) a la veu i al saxo, El Llega (Legacaster) a la guitarra solista, Javier R. Cortés (Els Bojos de l’Oest) al baix elèctric i Berto Martínez (The Kabooms) a la bateria. Influïts per bandes com The Kingsmen, The Sonics, Sam The Sham, Chuck Berry o Johnny Guitar Watson, en poc més de 3 anys han recorregut festivals de tota Europa (Sjock, Azkena, Rhythm Riot, Bethune) i han acompanyat a músics internacionals de la talla de Barrence Whitfield o Deke Dickerson.

Cal destacar que en anteriors edicions, prop de 15.000 assistents van gaudir de bandes com Laurence Jones, Sugaray Rayford & Travellin’ Brothers, A Contra Blues, Nico Wayne Toussaint, Els Mambo Jambo, The Excitements, Jimmy Barnatán, Amélie Angebault Quartet, Wax & Boogie Rhythm Blegue, Big Jamboree & Dani Pérez, Mr. Sipp, Saron Crenshaw, Ian Siegal Band, Casey Hensley, Dani Nel·el “Els Saxofonistes Salvatges”, Rumble2Jungle, Southern Avenue, Earl Thomas, Shanna Waterstown, Alexis Evans, J.P. Bimeni & The Black Belts, Koko-Jean & The Tonics, Gisele Jackson, Kyla Brox, o The Cinelli Brothers…