El Festival de l’Adopció de Benicàssim (Fab) celebra aquest dissabte la seua trobada anual per als amants dels animals

21/04/2023

Durant tot aquest dissabte 22 d’abril en la Plaça de les Corts se celebrarà la IV edició del Festival d’Adopció de Benicàssim. Des de les 10 del matí has les 20 hores hi haurà xarrades didàctiques, desfilades de gossos en adopció, contes infantils, menjar solidari i una rifa en la qual la protectora Pro Gat Benicàssim realitzarà amb diferents donacions cedides per comerços de la ciutat com a lots de productes, sopars, flors o joies i se sabrà els agraciats a les 19,45 hores de la vesprada.

Durant tota la jornada hi haurà també venda de paperetes del sorteig sorpresa, carpes informatives de protectores i gosseres, mercat ambulant solidari, així com activitats per a xiquets. La trobada per a amants dels animals començarà a les 10 del matí, amb una xarrada didàctica coordinada per Baracan Escola Canina, a les 10.30 i 16.30 hores serà el primer i segona desfilada de gossos en adopció, seguidament, sobre les 11.45 hores hi haurà contes infantils coordinats per Aída Taboas Rodríguez, i a les 12.30 i 17.30 hores les exhibicions de ball a càrrec de Benisport.

El menjar solidari, que serà una paella vegana monumental estarà a càrrec de Molimar, i patrocinada pel Rototom i el Voramar. Poc abans del tancament es durà a terme la rifa i s’entregaran les cistelles de regal als agraciats. L’any 2018 es va dur a terme la primera edició amb gran èxit, raó per la qual va tindre una segona edició en 2019. Després de la pandèmia, va haver-hi una tercera edició en 2022 i en 2023 se celebra el quart festival. Es tracta d’un esdeveniment solidari de caràcter animalista que part de la protectora local Pro Gat Benicàssim i de la botiga de mascotes del municipi Flora i Fauna, i la seua organització compta amb la participació de l’ajuntament de Benicàssim.

El Fab es dirigeix al públic general, i té com a objectiu informar sobre la labor de les seues protectores convidades, conscienciar sobre la importància de no abandonar i d’adoptar en lloc de comprar, i recaptar diners que s’invertirà exclusivament en el benestar dels animals. Tot allò que es recapte en aquest festival i en els diferents estands íntegrament per a la protectora organitzadora i per a les 21 protectores convidades. Acudiran diferents entitats animalistes, que portaran animals que busquen una família i tota la informació sobre la seua imprescindible labor diària. Els organitzadors esperen una gran participació que ajude a impulsar més edicions. Per a això animen a tothom a sumar-se a l’esdeveniment creat en les xarxes socials i a difondre’l.