El Club Triatló Formigues aconsegueix el Segell de Qualitat d’Or

06/11/2022

La Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana ha publicat el Rànquing Autonòmic de les Escoles de Triatló de la temporada 2021/22 i, per segon any consecutiu, el Club Triatló Formigues Benicàssim ha aconseguit el Segell de Qualitat d’Or.

Com han explicat des del club, el rànquing valora 14 indicadors de qualitat, com la participació en competicions, accions de promoció, ràtios esportista- entrenador, projecte esportiu, inclusió i igualtat de gènere.

Amb aquestes distincions, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana pretén posar en valor l’esforç en la promoció de l’esport escolar i reconéixer el bon fer dels clubs en l’educació esportiva dels joves triatletes de la Comunitat Valenciana. Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “el Club Triatló Formigues Benicàssim va començar la seua marxa al setembre del 2014, fa més de huit anys, i durant tot aquest temps el club ha creat uns hàbits saludables entre els xiquets i joves triatletes fomentant l’esport i uns valors tan importants com poden ser la companyonia i la col·laboració”.

Cristina García i Jessi Martí són l’alma mater d’aquest projecte esportiu que va començar amb quatre esportistes i durant tota la seua trajectòria ha anat creixent fins a aconseguir en la passada temporada més de cent triatletes d’entre 5 i 18 anys d’edat. Com ha afegit el regidor responsable de l’àrea, Arturo Martí, “el triatló està sumant cada any nous joves interessats en aquesta pràctica esportiva, i a més, l’ajuntament i el club mantenen una estreta col·laboració quant a la promoció de l’esport amb diferents activitats obertes a tot el públic com les realitzades en les festes de Sant Tomàs o el Dia de la Bicicleta del passat 8 d’octubre”.

El Club rebrà el Segell de Qualitat d’Or per part de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana el pròxim 17 de desembre en una gala que tindrà lloc a Cullera i a la qual assistiran representants del club per a rebre el guardó. I aquest mateix dia, acudiran també Iker Ibáñez i Evaristo Rambla, triatletes locals del Club Formigues per a recollir el seu trofeu individual com a esportistes en el rànquing provincial.