Ciutadans paralitza a Benicàssim l’aprovació d’una modificació de crèdit destinada a Cultura, Majors, Informàtica i edificis municipals

27/05/2022

Amb l’abstenció del grup municipal Ciutadans s’ha impedit l’aprovació d’una modificació de crèdit destinada, entre altres, a les àrees de Cultura, Majors, Informàtica i neteja d’edificis municipals. El ple ordinari del mes de maig celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Benicàssim incloïa l’aprovació de 125.000 euros procedent de romanents de tresoreria, destinada a la neteja d’edificis escolars, la remodelació de l’escala de la Casa de la Cultura o per a la renovació de mobiliari en la seu de l’Associació de Jubilats i Pensionistes La Garrofera, així com per a les àrees d’Informàtica. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “novament el grup Ciutadans es mostra deslleial amb el seu propi equip de govern, impedint l’aprovació d’actuacions demandes pels nostres veïns, fins i tot les que afecten les àrees que ells mateixos gestionen. Una situació sense sentit amb la qual se sumen a la paràlisi municipal que pretenen els grups de l’oposició amb els seus vots en contra”.

I és que, amb els vots en contra dels grups de l’oposició, era necessària l’aprovació del punt per part de la totalitat dels membres de l’equip de govern per a comptar amb majoria i, per tant, tirar avant el punt. “Però l’abstenció de Ciutadans, sumats als vots en contra de PSPV-PSOE, Compromís, Ara Benicàssim i l’ex regidor de VOX, ara regidor no adscrit, comportarà al fet que els majors hagen d’esperar per a veure renovat el mobiliari de l’associació de jubilats o que no es puga executar l’arranjament de l’escala de la Casa de la Cultura, així com altres accions previstes en el punt de l’ordre del dia del ple”, ha indicat l’edil d’Hisenda, Arturo Martí.

No obstant això, la unanimitat sí que ha arribat, en forma de declaració institucional, per a sol·licitar al Servei Provincial de Costas l’autorització pertinent per a procedir a l’apilament d’arena a la platja Heliòpolis, “sent aquesta l’única actuació que autoritza any a any Costas per a la regeneració de la platja de la zona sud i pal·liar la regressió que pateix el nostre principal recurs turístic”. Així ho ha indicat l’alcaldessa qui insisteix en la reivindicació al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic “al fet que redacte, aprove i publique com més prompte millor el Pla Integral de Protecció de la costa a la nostra província i poder donar solucions més a mig-llarg termini i no haver de continuar realitzant, any rere any, la reposició d’arena”.

En la declaració institucional es recorda que l’Ajuntament de Benicàssim, comptant amb la partida econòmica i els mitjans necessaris per a procedir a això, ha presentat novament i per a enguany davant el Servei Provincial de Costas de Castelló, la sol·licitud d’autorització per a realitzar les aportacions d’arena necessaris. “Demanem celeritat en aqueixa autorització ja que hauríem de procedir a l’apilament d’arena durant les pròximes setmanes davant l’imminent inici de la temporada estival”, ha comentat sobre aquest tema la regidora de Platges, Elena Llobell. Aquesta actuació se sol realitzar durant les primeres setmanes de juny per a evitar qualsevol temporal que poguera provocar danys en el litoral.

La reposició d’arena a la platja de l’Heliòpolis és una actuació que l’any passat va comptar amb una inversió inicial de 50.000 euros, i que per al present exercici 2022 s’ha vist augmentada en 60.000 euros. A més de les aportacions d’arena, des de l’Ajuntament de Benicàssim s’estan realitzant noves inversions destinades a les millores en el litoral com a noves cadires per als llocs de salvament i socorrisme, nou material per als usuaris amb mobilitat reduïda i per a la reposició de passarel·les a l’entorn de la Torre de Sant Vicent; unes actuacions que, al costat de la reposició d’arena, sumen entorn a 110.000 euros.

Així mateix, el ple ha aprovat per unanimitat la creació de la Comissió Antifrau de l’Ajuntament de Benicàssim, amb l’objectiu de donar compliment a les obligacions legals en matèria de lluita contra el frau derivades de la gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.