Benicàssim treballa en les bases per a consolidar Vila Elisa com a seu referent per a exposicions, fòrums i congressos

02/02/2023

Les àrees de Turisme, Cultura i Educació de l’Ajuntament de Benicàssim s’han reunit amb l’objectiu de marcar les bases per a assentar Vila Elisa com a seu referent com a destí d’exposicions, fòrums i congressos. En la cita, la regidor responsable de l’àrea de Cultura, Rosa María Gil, ha destacat que, “Benicàssim es troba entre les localitats de la Província preferides pels organitzadors d’esdeveniments professionals, no sols per l’atractiu propi de la ciutat, sinó per comptar amb diferents espais adequats per a l’organització de trobades i congrés”.

En aquest sentit, un dels espais més singulars que ofereix la ciutat és el Palauet Municipal de Vila Elisa que, després d’una profunda remodelació i rehabilitació, el consistori benicense va aconseguir en 2019 obrir les seues portes, i des de llavors ha albergat importants exposicions de pintura d’artistes de reconegut prestigi, així com diferents esdeveniments culturals i trobades professionals.

Aquesta emblemàtica construcció situada en primera línia de platja del Passeig Pilar Coloma s’ha convertit des que va obrir les seues portes en pol d’atracció de diferents activitats educatives i culturals, així com una de les seus més atractives per a la celebració de Congressos universitaris, trobades professionals i fòrums culturals de la província de Castelló”, ha destacat Gil.

La responsable de l’àrea de Cultura ha afegit que, “a més de Vila Elisa, Benicàssim compta amb una àmplia oferta d’ubicacions i espais molt versàtils per a oferir a empreses, organitzacions i institucions l’escenari perfecte per a l’organització de tota mena d’esdeveniments portats de la mà del teixit empresarial de la ciutat”.

Concretament, el Teatre Municipal Francesc Tàrrega amb capacitat per a més de 400 persones, acull una cuidada programació durant tot l’any, cicles de cinema, amb projeccions cinematogràfiques tant de cinema independent com comercial; produccions teatrals, de dansa i musicals, exposicions, congressos, etc. i compta amb la Sala Escena Si la seua pròpia sala d’exposicions. D’altra banda, L’Espai de la Música Mestre Vila que acull des de 2010 l’Escola de Música compta amb un auditori per a més de 200 persones.

Amb un punt diferenciador, també es troba l’Amfiteatre Pepe Falomir, un espai a l’aire lliure integrat perfectament en l’entorn i que després d’en la remodelació de l’entorn de la Torre Sant Vicent de Benicàssim, es presenta com un nou espai cultural per a dinamitzar una de les principals zones de platja, especialment durant els mesos d’estiu. Està concebut per a espectacles musicals i d’arts escèniques i en el qual el Mediterrani de fons és el millor escenari.

També es troba l’espai expositiu de Benicàssim que va ser inaugurat el 13 de gener de 2012, amb una excel·lent ubicació en el centre del centre històric de Benicàssim, en una casa completament remodelada que compta amb dues sales en cadascuna de les dues altures i un pati interior que li dota d’una ambient càlid i acollidor i que sol albergar obres contemporànies d’artistes consolidats o talents emergents. L’espai cultural, està dedicat al cèlebre artista local Melchor Zapata, reconegut pintor i escultor establit en la localitat.