Benicàssim torna a tindre una Cita amb la Dansa

08/07/2022

Després de dos anys de suspensió, la dansa tornarà a ser present en l’amfiteatre Pepe Falomir de Benicàssim. La XXII Cita amb la Dansa tindrà lloc el dimecres 13 de juliol a les 23.00 hores en aquest espai situat a la platja Torre de Sant Vicent i tornarà a ser l’avantsala que se celebrarà del 14 al 17 de juliol.

Un esdeveniment consolidat, perquè ja són vint-i-dos edicions d’aquesta Cita amb la Dansa a Benicàssim, però que any a any no deixa de sorprendre, no sols per la bellesa, delicadesa i plasticitat que acompanya a l’espectacle, sinó perquè ho fa en un enclavament ideal, al costat de la mar”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

L’IES Violant de Casalduch ha acollit aquest matí la presentació de vint-i-dosena edició de la Cita amb la Dansa, una plataforma en la qual joves ballarins i coreògrafs, així com professionals de reconegut prestigi aporten el millor de la seua producció per a fer que dansa clàssica, contemporània, espanyola, flamenca i de fusió tornen a trobar-se amb el públic. El regidor de Cultura, Javier Alonso, ha posat en valor la gran faena realitzada pels joves ballarins així com la implicació de la direcció i el professorat de la Cita amb la Dansa i ha afegit que “aquest espectacle s’uneix una infinitat de propostes per a tots els públics, des de contacontes, passant per trobades amb escriptors, teatre, lírica, música sacra o havaneres”.

La directora de l’Associació Cultural Terpsicore, Gabriella Foschi, ha agraït el suport de l’Ajuntament de Benicàssim així com de tots els col·laboradors que fan possible que, un any més, la Cita amb la Dansa torne a ser present a Benicàssim.

En el transcurs de la Cita amb la Dansa del pròxim dimecres 13 es representarà el taller d’obres mestres del segle XX i XXI. La quinzena edició d’aquest taller es desenvolupa fins al dia 13 en l’IES Violant de Casalduch i en aquesta ocasió joves ballarins amb un adequat nivell tècnic treballen en la interpretació de fragments de “Cantata” una obra de Mauro Bigonzetti, coreògraf italià internacionalment reconegut, director de la companyia Aterballetto, del Balletto di Toscana i durant un breu període de la companyia del Teatre *alla Scala de Milà. L’italià i format en el Teatre Sant Carlo de Napole, Vincenzo Capezzuto, és l’encarregat de dirigir el taller.

Al taller de repertori s’uneix el VIII Taller de “Nova Creació” a càrrec de Miguel Toro, malagueny d’origen i llicenciat amb “esment d’honor” en el Real Conservatori Professional de Dansa “Mariemma”. Sabine Chaland, formada a França i en la Vaganova’s Ballet Academy de Sant Petersburg, és la Mestra de Ballet.

La Cita amb la Dansa tindrà una duració aproximada d’1 hora i 40 minuts i s’interpretaran quinze peces.