Benicàssim torna a sonar a blues

31/05/2023

A partir del divendres 2 de juny, Benicàssim tornarà a sonar a blues amb l’inici del Benicàssim Blues Festival que s’estendrà fins al diumenge 4. Un total de tres jornades en les quals Benicàssim es convertirà en la capital d’aquest gènere musical albergant concerts i activitats gratuïtes per a tots els públics i en aquesta onzena edició s’homenatjarà les grans veus de dones que han escrit la història d’aquest gènere musical tan característic i comptarà amb una important presència de músiques femenines tant d’instrumentistes com bateries o vocalistes.

El festival, organitzat per l’Ajuntament de Benicàssim, produït per BsoundB, i amb la col·laboració d’hostaleria i allotjaments locals, comptarà amb tres escenaris on tindran lloc els principals concerts: l’Escenari Slide situat en la plaça dels Dolors, l’escenari B.B. King en el pàrquing del Bulevard i l’escenari B Sound B al costat de la Torre de Sant Vicent, sent aquest últim el que acollirà el diumenge 4 a les 19.30 hores l’última actuació de la present edició, a càrrec d’Indigo Blues, una banda integrada únicament per dones: Ster Wax (veu), Sweet Marta (harmònica i veu), Memi Sillah (trompeta i veu), Queralt Camps (contrabaix), Marta Urdiales (bateria) i Sister Marion (piano i veu).

Però fins que la Torre de Sant Vicent s’ompli de blues, el nucli urbà del municipi acollirà al voltant de 20 propostes que formen part de la programació.

El grup Made in Black amb Santi Ursul al baix, Micky Izquierdo a la bateria i Keco Pujol al teclat i a la veu, seran els encarregats d’obrir el festival aquest divendres a partir de les 19.00 hores en l’escenari Slide. A les 20.15 hores en el mateix escenari serà el torn de Micky & The Buzz, una banda italo-bizkaina de «High Energy Jump &Roll» formada en 2018 amb la idea d’interpretar jump-blues i rock & roll dels 50 amb actitud punk i el punt de mira en la diversió i el ball.

Thomas Doucet & The G Lights, pertanyents a l’escena soul internacional, es pujaran a l’escenari B.B.King a les 23.00 hores i ja passada la mitjanit, a partir de les 00.30 hores, l’escenari del pàrquing del Bulevard s’omplirà de la mescla de soul i hip-hop, funk amb rock de The Main Squeeze.

Per al dissabte 3 de juny, la programació contempla diverses activitats en diferents punts del nucli urbà com una màster class d’harmònica per Rob Stone (un dels líders de banda més actius en l’escena del blues actual) en l’Oficina de Turisme de la Casa Abadia a les 11.00 hores així com proposades de Vermut & Blues, Tardeo & Blues i Copes & Blues que compten amb la col·laboració del teixit empresarial del municipi. Quant a les actuacions en els principals escenaris, Sweet Marta & The Blues Shakers es pujaran a l’escenari Slide a partir de les 13.00 hores. El grup està format per Sweet Marta a la veu i harmònica i el trio conformat per Johnny Bigstone (guitarra i cors), Little Jordi (baix) i Blas Picon (bateria).

A partir de les 19.00 hores l’escenari Slide rebrà al quintet Bigblack Rhino, la mescla del qual estils de música negra caracteritzen el seu potent i sensible repertori de directe. El mateix escenari, a les 20.15 hores, rebrà a Last Livin’ Souls, una banda amb un estil molt definit: blues de Texas.

A les 23.00 hores, l’activitat es traslladarà a l’escenari B. B. King amb l’actuació de Wax & Boogie ft. Rob Stone. Wax & Boogie és una de la formacions més sol·licitades en l’actual panorama nacional i internacional en el terreny del Rhythm & Blues.

Una de les actuacions principals arribarà a les 00.30 hores a l’escenari B. B. King amb la cantant i compositora que resideix en Surrey (el Regne Unit) Alice Amstrong. Coneguda pel seu ampli registre vocal, lletres poc convencionals, llarga cabellera vermellosa i presència enigmàtica en l’escenari, la música d’Alice abasta amplis gèneres musicals i crea una potent mescla de blues, soul, funk, rock, pop i música country. La programació del dissabte finalitzarà amb un ‘after blues party’.

L’última jornada de festival, el diumenge 4 de juny, començarà amb un espectacle infantil a càrrec de Méter en la plaça Constitució a les 11.00 hores i hi haurà un taller i exposició de guitarres artesanes. Els Vermut & Blues amenitzaran diferents punts del nucli urbà i a les 19.30 hores tindrà lloc el tancament del festival al costat de la Torre de Sant Vicent.

Consulta tota la programació en la web municipal turismo.benicassim.es.