Benicàssim s’uneix contra la “basuraleza” en el Dia Mundial de les Platges

11/09/2022

Benicàssim participa en una nova edició de la iniciativa ‘1m2 contra la basuraleza’ del projecte Libera. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, s’ha unit un any més a la iniciativa promoguda per la Xarxa +Biodiversidad de la FEMP, Ecoembes i Seo Birdlife i s’ha convocat amb l’objectiu de conscienciar sobre l’impacte ambiental que causa la “basuraleza” i alliberar els espais naturals d’aquests residus.

Com comenta l’alcaldessa, Susana Marqués, “un any més des de l’Ajuntament de Benicàssim participem en aquesta iniciativa amb l’objectiu de generar consciència a la població sobre la conservació dels espais marins i del medi ambient. I ho fem netejant la nostra casa comuna, la naturalesa”.

La iniciativa es desenvoluparà diumenge que ve 18 de setembre coincidint amb el Dia Mundial de les Platges i l’Ajuntament de Benicàssim ha creat un punt de recollida de residus a la platja de l’Almadrava. La regidora responsable de l’àrea de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, ha explicat que “l’activitat es desenvoluparà de 10.00 a 12.00 hores, i durant aqueix temps els assistents rebran informació de la iniciativa i del projecte, recorreran la platja per a recollir residus i després s’ajuntarà tota la recollida i es farà una separació selectiva i es pesarà”.

Amb el Dia Mundial de les Platges es pretén sensibilitzar als ciutadans a incorporar-se de manera voluntària en activitats i labors de manteniment ambiental com la programada a Benicàssim diumenge que ve per a aconseguir la millora i conservació dels espais marí-costaners, mitjançant la recol·lecció i classificació de deixalles sòlides a les platges.

Tots els interessats a participar en la iniciativa contra la *basuraleza poden realitzar la seua inscripció enviant un correu electrònic a desarrollosostenible@benicassim.org  indicant el nombre de persones participants.