Benicàssim renovarà les lluminàries d’urbanitzacions de muntanya

28/07/2022

L’Ajuntament de Benicàssim substituirà i renovarà més de 80 fanals a les urbanitzacions de muntanya. Com ha informat l’alcaldessa, Susana Marqués, “aquesta fase inicial compta amb un pressupost d’al voltant de 80.000 euros i comportarà un significatiu estalvi econòmic per a l’Ajuntament ja que no requereixen de tant de manteniment i en disminuir el consum energètic i guanyar en eficiència, la factura elèctrica es reduirà. Però a més, la tecnologia LED que s’instal·la ens permetrà reduir en un terç les emissions anuals de CO₂ amb el que continuem avançant en el nostre objectiu de ser un municipi més amable, eficient i sostenible amb l’entorn”.

A més, la renovació de fanals per tecnologia led incideix en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, concretament en els números 13 i 7, destinats a l’adopció de mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes i a garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna, respectivament.

Amb una inversió d’al voltant de 80.000 euros, en els pròxims mesos s’actuarà en els accessos principals a les urbanitzacions i en altres vials com Ample i La Pobla, i com ha explicat el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, “els treballs consistiran en la substitució d’antics llums de vapor de sodi per noves lluminàries amb tecnologia led, l’eficàcia i el rendiment de la qual milloraran la il·luminació i la seguretat dels diferents vials a les urbanitzacions de muntanya de Las Palmas, La Parreta i Montornés”.

La millora de l’enllumenat en urbanitzacions de muntanya forma part de les demandes veïnals presentades a través de les diferents vies de participació ciutadana.