Benicàssim reforça el seu compromís amb Imaginaria i Queer Fest

12/05/2022

Benicàssim reforça el seu compromís amb Imaginaria i Queer Fest. El Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena han acollit aquesta vesprada la inauguració de dues exposicions que aprofundeixen en la fotografia i en la pintura. En primer lloc, el Centre Cultural Melchor Zapata ha obert les seues portes a les instantànies de l’artista xinesa Ren Bo. Aquesta creadora participa en el cicle de fotografia Imaginaria i com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “des de l’Ajuntament de Benicàssim continuem col·laborant amb el festival de fotografia que impulsa la Universitat Jaume I i, en aquesta ocasió, podrem gaudir d’una artista que ha exposat la seua obra a la Xina, els Estats Units i en diferents països europeus com Àustria, França, Espanya i Alemanya”. A continuació, ha pres el relleu la pintora Xelo Serrano que mostra a la Sala Escena una exposició titulada ‘Anatomia d’una travessia’, i s’emmarca en el programa del Queer Fest. “L’artista retorna a aquesta sala una dècada després, perquè el públic de Benicàssim ja va tindre l’ocasió de veure la seua obra en una col·lectiva durant 2011”, ha indicat el regidor de Cultura, Javier Alonso.

L’exposició ‘Nomadic Sight’ és el resultat del viatge visual que l’artista xinesa *Ren Bo va començar en 2012 entorn de la relació entre el real i l’irreal. Ren Bo funde així la tradició de la pintura de paisatge amb tinta xinesa (⼭⽔, Shan Shui, Muntanyes i Aigua) en la fotografia contemporània, per a crear una obra elegant i delicada que afona les seues arrels en la profunda relació que els artistes xinesos han tingut al llarg de la història amb la naturalesa i el paisatge. “Una fotògrafa és una nòmada solitària, que segueix el seu camí, captura i escaneja escenes amb ulls errants i mans en moviment. El viatge és inseparable del paisatge”, afirma la creadora.

Per part seua, Xelo Serrano presenta dues sèries de gran càrrega poètica que comparteixen una mateixa protagonista: la dona. Una dona guerrera en lluita contínua per visibilitzar la seua identitat. I és que l’obra artística de Xelo Serrano constitueix, com afirma Emilio Martínez, “una transmutació de la dona en la seua lluita interna per descobrir la seua pròpia sexualitat, i que representa, de manera simbòlica, a totes aquelles persones que transiten en processos similars d’acceptació i inclusió”. Amb una tècnica mixta integrada per acrílic, boli o collage, entre altres, Xelo Serrano destaca per treballar la línia i el dibuix sobre un format pictòric com és la taula. La inauguració ha comptat, a més, amb una acció poètica a càrrec de Laboratori de Valors, integrat per Esther Blázquez i Juan Manuel Vera.

L’exposició de Xelo Serrano podrà visitar-se fins al pròxim 29 de maig en horari de dijous a diumenge de 17.00 a 20.00 hores; mentre que el projecte de Rem Bo romandrà obert fins al 5 de juny en horari de dijous, divendres i diumenge de 17.00 a 20.00 hores i dissabtes d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores.