Benicàssim promou l’ús adequat dels contenidors

03/11/2022

Mantindre Benicàssim net és cosa de tots i per això des de l’Ajuntament han reforçat la campanya de sensibilització i conscienciació per a promoure l’ús adequat dels contenidors. “Durant la temporada estival impulsem una campanya de sensibilització a la ciutadania perquè, a través d’un codi de bones pràctiques, contribuïsquen a gestionar correctament els seus residus domèstics. Ara hem reforçat la campanya amb la instal·lació de cartelleria en els punts nets i contenidors del municipi per a aconseguir a veïns i residents del municipi, perquè només a través de la col·laboració de tots, podem mantindre neta la nostra ciutat”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

La campanya d’informació i sensibilització ciutadana posa l’accent en els serveis que disposa el ciutadà per a la recollida de residus, així com l’horari per a depositar el fem i el servei de l’ecoparc municipal i l’ecoparc mòbil.

En aquest sentit, des del consistori la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, recorda que l’horari per a depositar el fem en els contenidors és de 20.00 a 23.00 hores, hi ha realitzar-lo amb les bosses de fem tancades i després d’això tancar el contenidor. “A més, la ciutadania disposa d’un servei ordinari gratuït de recollida de voluminosos i residus de jardineria i trucant al telèfon 964300996 es pot concertar una cita i depositar els residus al costat de la façana de l’habitatge”, ha explicat Llobell. Per a facilitar la retirada, i d’acord amb l’ordenança municipal, els voluminosos i residus de poda no han d’excedir de 1,5 m³ a casa, vila o bungalow, i per al cas de comunitat de propietaris és de 5 m³. Quant als residus de poda i jardineria hauran d’anar embalats en bosses o fardells, sent d’una grandària que resulte manejable per a la seua càrrega. Queda exclòs d’aquest servei els treballs de jardineria realitzats per professionals, els qui han de tractar directament amb un gestor autoritzat.

La separació correcta de residus i la localització i horaris de l’ecoparc municipal i els ecoparcs mòbils s’inclou en la cartelleria del codi de bones pràctiques elaborat des del consistori. En aquest punt recordar que durant els mesos d’octubre a març, l’ecoparc situat en la Partida Jovellús té horari de dilluns a divendres 9.00 a 17.00 hores i els dissabtes de 9.00 a 14.00 hores.

A més d’això, el municipi compta amb un ecoparc mòbil situat tots els dijous al costat del recinte del mercat setmanal amb l’objectiu de facilitar el servei i acostar-lo als veïns. A més, una vegada al mes un ecoparc mòbil es trasllada a la zona sud, enfront del CEIP Palmerar, entre l’avinguda Mohino i el carrer Palmerar, així com a les urbanitzacions de muntanya per a facilitar al veïnat el depòsit i la gestió de residus domèstics i garantir el seu correcte tractament. Les pròximes dates d’aquest servei són: dijous 3 de novembre enfront del CEIP Palmerar, dissabte 12 de novembre enfront del Club Social Las Palmas, dijous 1 de desembre enfront del CEIP Palmerar i dissabte 10 de desembre enfront del Club Social Montornés.