Benicàssim programa pel mes de la dona tallers en els instituts sobre Educació Afectiva

04/03/2023

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Benicàssim i dins de l’extensa programació prevista durant el mes de març per a commemorar el dia 8 de març i en col·laboració amb els instituts IES *Violant *Calduch i Col·legi Liceu de la ciutat han programat per a aquesta setmana sengles tallers sota el títol “Això no és amor”, amb l’objectiu de treballar al costat dels alumnes i alumnes de l’ESO el poder gaudir de relacions afectives sanes. “Aquests tallers que des de fa diversos anys formen part de la programació educativa dels col·legis en col·laboració amb l’Ajuntament de Benicàssim, té com a finalitat conscienciar als joves sobre la importància de tindre un desenvolupament afectiu adequat, reconéixer comportaments, i dotar-los eines de cara a previndre i detectar la violència de gènere de Es important que els joves acostar amb un llenguatge obert i senzill”, ha destacat la regidora d’Educació, Rosa María Gil.

Els tallers programats pel consistori han sigut desenvolupats amb psicòlegs i experts en les diferents àrees, un d’ells sobre com previndre l’addicció a les noves tecnologies va ser a càrrec del psicòleg Daniel Martín per a alumnes i alumnes de 3r d’ESO i 1r de FPB. També s’han realitzat unes xarrades sobre salut afectiva i sexual sota les indicacions de Manolo Mestre. Finalment, cal destacar també el taller sobre l’assetjament escolar realitzat per Vicky Bernadet sota el títol “Parlant es prevé l’abús”.

Des de les àrees d’educació i igualtat de l’ajuntament, treballem amb els col·legis i institut una programació, per a des d’edats primerenques els xavals comprenguen els perills per a la seua salut que pot comportar determinats hàbits o dotar-los d’eines perquè puguen previndre comportaments violents o detectar si es poden estar produint”, ha destacat la regidora.

Cal destacar a més les jornades de convivència entre els alumnes de l’IES Violant Calduch i l’alumnat de Bad Salzdetfurth promogut pels dos consistoris germanats de les dues ciutats. Els alumnes alemanys van vindre en aquest passat mes de febrer mentre que els alumnes i alumnes benicassuts aniran a Alemanya durant aquest mes de març per a conéixer i reforçar els llaços d’amistat i germanor entre les dues ciutats.