Benicàssim programa música, balls i focs artificials per a la Nit de Sant Joan

18/06/2022

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Tradicions i Festejos, recupera la tradicional festivitat de la Nit de Sant Joan amb música, balls, dolços típics i focs artificials. Com ha explicat el regidor responsable de l’àrea, Arturo Martí, “des del consistori hem elaborat una programació en diferents punts del nostre litoral, a les platges Heliòpolis, Torre de Sant Vicent i Almadrava, per a donar la benvinguda al solstici d’estiu oferint a veïns i visitants una nit amb activitats tradicionals i lúdiques”.

La programació començarà a les 22.00 hores amb la concentració en la plaça de la Constitució des d’on partirà la cercavila fins a l’amfiteatre Pepe Falomir (platja Torre de Sant Vicent), amb la participació de la Agrupació Folklòrica El Cremaller, la Colla de Dolçainers i Tabaleters, reines i dames de les festes i autoritats. En arribar a l’amfiteatre tindrà lloc l’actuació de la Agrupació Folklòrica El Cremaller, després de la qual es repartirà la tradicional coca típica de Sant Joan. Així mateix, a les 00.00 hores es dispararà un castell de focs artificials al costat de la mar.

El dolç típic d’aquesta nit també es repartirà en la zona de l’Almadrava i una vegada finalitzat el tret del castell, començarà l’actuació de la cantant Paloma Gonzalvo al costat de la pianista Lisbeth Freites. Una fusió de música llatina, boleros, ranxeres, són cubà i cúmbia que es durà a terme en el passeig Pilar Coloma, al costat de l’Espai Cultural Vila Ana.

Finalment, la platja Heliòpolis estarà amenitzada amb una batucada que recorrerà el passeig marítim, des de la Corba fins al Eurosol, i al costat de l’Oficina de Turisme del Eurosol hi haurà discomòbil de 21.30 a 01.30 hores.

A més de les activitats de dinamització, per a la Nit de Sant Joan està previst un dispositiu especial de neteja així com un reforç de seguretat perquè la jornada festiva es desenvolupe amb les màximes garanties.