Benicàssim programa els divendres a la vesprada contacontes sobre sostenibilitat per als més xicotets de la casa

01/10/2023

L’Ajuntament de Benicàssim programa per als divendres d’octubre en eixir de classe una sèrie de contacontes sobre sostenibilitat per als més xicotets de la casa. Sota el títol “Les aventures de Mane i el rellotge Màgic”, cada setmana s’aniran seguint les aventures de Mane i els seus amics en els quals s’aniran tractant des d’una visió adaptada per a conscienciar sobre la importància de la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), emplaçant l’activitat cada setmana en una plaça del poble.

“Treballem amb la ferma aposta per créixer social i econòmicament de manera responsable i sostenible, buscant satisfer les necessitats presents, sense comprometre les futures. Amb aquestes premisses, creem la regidoria d’Innovació i Desenvolupament Sostenible, des d’on poder vetlar, impulsar i facilitar, el desplegament del compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, tant a nivell intern com extern, implicant els agents socials del municipi i involucrant a la ciutadania perquè puguen assumir, com a propis, els compromisos adquirits i la consecució dels objectius locals proposats. En aquest marc, començar des de la conscienciació dels més xicotets és fonamental”, ha subratllat, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

“L’objectiu principal de l’activitat és empoderar als més joves perquè actuen alineats amb els objectius, amb ajuda d’una activitat de contacontes que es realitzarà en diverses places del poble en la qual es presentaran els 17 ODS a través de les aventures de Mane i els seus amics. El plantejament compta amb cinc línies de desenvolupament: el planeta, les persones, la pau, l’associació i la prosperitat”, ha afegit la regidor de Medi Ambient, Vanessa Batalla.

En la nova història que es presentarà cada setmana, Rage i els seus amics enfrontaran problemes o es trobaran aventures entorn d’importants esdeveniments socials, econòmics i mediambientals, els problemes tractats per aqueixos 17 ODS, i gràcies al Rellotge Màgic podran afrontar-los i ajudar a donar solucions de forma manera equitativa i justa. Amb ajuda de làmines de dibuixos de les aventures que es contaran, la monitora animarà als assistents a participar activament en l’activitat, generant debat, proposant accions per al canvi d’hàbits i aclarint els dubtes que pogueren sorgir.

Concretament, la primera jornada, serà el 6 d’octubre a les 17,30 en la Plaça Constitució amb el contacontes Operació Primavera; la segona, serà el 13 d’octubre a les 17.30 hores en la Plaça del País Valencià amb l’Operació Astronáuta; l’Operació Dundú serà la tercera sessió el 20 d’octubre a les 16.30 hores en la Plaça Europa; en la quarta, l’Operació Tic-Tac serà el 27 d’octubre a les 17.30 hores al Parc Montornés; acabant el diumenge 5 de novembre amb l’Operació Rellotge Màgic en la Plaça del Trenet a les 11 hores.