Benicàssim preveu un Dia de les Paelles de ‘rècord’ després de dos anys sense poder celebrar-les

27/12/2022

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, juntament amb la subdelegada del Govern a la província de Castelló, Soledad Ten, han copresidit hui la Junta Local de Seguretat de Benicàssim, al costat de diferents comandaments de les Forces de Seguretat. La reunió ha plantejat els treballs de coordinació entre les diferents administracions per al dispositiu especial de seguretat per a l’esperat Dia de les Paelles 2023.

“Benicàssim es converteix el Dia de les Paelles en la capital de la província de Castelló, després de dos anys sense celebrar-se per les restriccions sanitàries, s’espera que enguany la celebració bata rècords d’assistència pel que s’ha previst un ampli dispositiu de seguretat. Amb aquest plantejament busquem que el gaudi aqueix dia siga complet preservant en tot moment la seguretat, benestar i comoditat dels assistents a aquesta jornada de germanor”, ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Ha puntualitzat a més que, “després de dos anys sense celebrar-se per les restriccions de seguretat de la pandèmia Benicàssim espera unes xifres d’assistents de ‘rècord’, per la qual cosa la coordinació entre totes les Forces i Cossos de Seguretat i resta d’efectius que treballen per la seguretat dels assistents ha d’estar planificat al mil·límetre per a evitar al màxim els possibles riscos. El dispositiu previst compta amb brigades municipals, voluntaris de protecció civil, bombers, responsables sanitaris, Guàrdia Civil i Policia Local. Només en total coordinació serem capaces d’anticipar-nos a qualsevol circumstància”.

Concretament, el Dia de les Paelles se celebrarà el 20 de gener, en el qual està previst que al llarg dels carrers Sant Tomas i adjacents es concentren prop d’un miler de paelles. A més, hostalers i comerciants s’han bolcat amb aquest dia tan especial per a tota la província de Castelló i hi haurà música i tardeo al llarg de tot el Centre Urbà per a amenitzar la jornada festiva que tancarà el dia amb orquestra en la Carpa Municipal situada en el recinte firal. El perímetre urbà previst per a la celebració s’ha dividit en 4 sectors i es disposarà de punts de Seguretat, punts Sanitaris i punts Violetes en els quals les persones que el necessiten podran ser atesos.

Finalment, la subdelegada de Govern, ha volgut destacar que, “una vegada més la perfecta coordinació entre tots els dispositius implicats, és fonamental perquè aquest tipus d’esdeveniments multitudinaris se celebren amb absoluta seguretat”. En aquest sentit, Soledad Ten també ha volgut, “agrair a les FF.CC de Seguretat de l’Estat la seua total col·laboració amb el municipi, per a la celebració d’aquest Dia de les Paelles”.

Cal recordar que aquesta festivitat se celebra des de 1980 (43 anys) i se sol celebrar el divendres de les Festes Patronals de la localitat en honor a Sant Tomàs de Villanueva i Santa Águeda en la qual cada veí o visitant aporta tots els ingredients per a la realització de la paella, segons el gust o destresa de la persona que cuina per a la resta de família o amics. Concretament el 28 de novembre de 2018 aquesta celebració va ser nomenada Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana.