Benicàssim posa en valor la iniciativa emprenedora

Benicàssim ha posat en valor la iniciativa emprenedora amb una nova trobada de Talent Local Benicàssim que ha acollit el tancament del programa d’acompanyament a emprenedors Benicàssim Activa. 

L’Espai de la Música Mestre Vila ha acollit aquesta vesprada l’acte i com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “és enriquidor i il·lusionant veure com han evolucionat durant sis mesos les idees emprenedores de sis veïnes de Benicàssim, els qui han comptat amb un assessorament i mentorització personalitzat per l’equip de professionals de Benicàssim Activa. Totes elles van vindre amb una idea i hui dia s’ha pogut materialitzar, posar en marxa i ja formen part del talent empresarial de Benicàssim que aposta per la innovació, proximitat, la qualitat i la confiança”. 

Benicàssim Activa és un programa en el qual es presta suport especialitzat i acompanyament als emprenedors en la materialització dels seus projectes tutoritzats per professionals ja consolidats i experts en diferents àrees empresarials, que els ofereixen assessorament des de la seua proposta inicial per a portar-les a un altre nivell, mitjançant els coneixements i eines que cadascuna d’ells necessite, per a garantir la seua correcta entrada i implantació en el mercat, oferint eines que permeten el fiançament”. Benicàssim Activa va començar en el 2019 i en data de hui continuen en marxa el 80% de les iniciatives. 

Ara, a aquelles iniciatives posades en marxa en els tres anys anteriors s’uneixen les sis noves idees empresarials que han format part de la present edició i com ha recalcat la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Vanessa Batalla, “és tal l’interés per formar part d’aquest programa de mentorització i tutorització que per a enguany es van rebre fins a 34 sol·licituds per a poder participar en aquest”. 

Finalment van ser sis les seleccionades per a participar en el programa: Irene Cortés, Balma Pesudo, Paula Val, Lydia Martín, Glòria Badia i Júlia Esteve que conformen Bonavista Taller, i Rocío Matamoros. Dins dels seus projectes s’inclou la creació d’una comunitat de venda atractiva i que el client visca la compra com una experiència; proporcionar el servei de gestió i assessorament al sector de l’hostaleria; impulsar la psicologia esportiva a Benicàssim; habilitar un espai de venda col·laborativa on donar a conéixer a empreses de Benicàssim d’artesania, productes gastronòmics o regals, entre altres; la creació d’instal·lacions de joc per a compartir espai tant adults com xiquets; i, finalment, impulsar la creació i el disseny entre els clients locals. 

Davant de posar en valor totes aquestes iniciatives emprenedores, l’acte d’aquesta vesprada ha comptat amb la participació de Sergio Ayala. El speaker, comunicador, conferenciant i empresari porta realitzant des del 2005 cursos de formació sobre vendes i gestió d’equips tant en institucions públiques com en entitats privades i empreses. Tots aquests anys com a formador i tantes hores lectives li han servit per a poder concentrar tota la seua experiència en unes xarrades molt potents visualment, amb molt de contingut, altament motivacionals i sobretot amb molt, sentit de l’humor. Això és el que ha mostrat aquesta vesprada a Benicàssim amb amb la seua ponència titulada “Amb humor i amor”, a través de la qual ha tractat de conscienciar als assistents sobre la necessitat d’establir el bon humor com a valor estratègic en les empreses.

La conferència de Sergio Ayala s’uneix a la impartida el mes de juliol passat, en aquest cas a càrrec de María Escrig i amb el qual el palauet municipal Vila Elisa es va convertir en el punt de trobada per a l’emprenedoria, en un esdeveniment que va unir empreses i joves emprenedors en la localitat. A més, en les dues edicions anteriors de Talent Local Benicàssim van ser 1.100 les persones que van assistir a les ponències programades i que van ser protagonitzades per Fernando Romay, Putos Modernos, Pascual Benet, Andrea Villalonga i Ada Morales, ponències que van complir l’objectiu que el públic reflexionara, es motivara, vera que l’èxit és possible i no deixen d’emprendre.