Benicàssim.Pop commemora el seu desé aniversari amb una exposició i concerts

20/05/2022

Benicàssim.Pop està d’aniversari i ho celebrarà amb exposició i música. El Teatre Municipal Francisco Tárrega és l’escenari triat per a la celebració i aquest matí ha tingut lloc l’obertura de l’exposició commemorativa que recull els deu anys del projecte musical. Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “la iniciativa del Benicàssim.Pop va arrancar en 2011 amb la idea de secundar i promocionar la gran faena dels músics locals i al llarg d’aquests anys s’ha convertit en una plataforma de difusió molt rellevant per a la pedrera musical del nostre municipi”.

L’exposició ocupa les diferents plantes del Teatre Municipal Francisco Tárrega i com ha explicat l’edil de Cultura, Javier Alonso, “es podrà visitar amb l’adquisició de l’entrada per a qualsevol altre espectacle del Teatre Municipal”. En l’exposició es mostra cartelleria d’edicions anteriors, discos, fotografies, material de marxandatge, material audiovisual de concerts, etc., i es podrà veure fins al 12 de juny.

Així mateix, la música en directe serà present en aquesta celebració del desé aniversari amb dos concerts, sent el primer el de Los Franelas i Hot Coyotes que tindrà lloc demà dissabte 21 de maig a les 19.30 hores.

Los Franelas, grup format per Vite Barreda, veu; Aroa Morcillo, baix i cors; Lorenzo Millo, guitarres i cors; Fran Vilar, guitarres i cors; Javier Besnard, bateria i cors. El grup va nàixer a Castelló en la primavera de 2017 amb la intenció de tirar avant un grapat de cançons pròpies basades en els paràmetres clàssics del Pop, és a dir, melodia, cors i guitarres. A la tardor de 2018 editen el seu primer disc amb Lemon Songs. Després d’alguns canvis de baixista (Simeón Vatev va donar pas a David Bueno i est, recentment, a Aroa Morcillo), graven el seu nou treball.

Hot Coyotes, el projecte creat pel músic Agustín Ahís (baix, guitarra i veu) que durant l’any 2018 comença a donar forma a les seues noves composicions. En 2020, amb el grup ja format per Agustín al costat d’Henry Ama (guitarra) i Victor Quiroga (bateria), aprofiten la inactivitat provocada per la pandèmia per a gravar el seu primer àlbum, titulat genèricament “En el Dublin House”, deu cançons on predomina el country rock i el blues. Ara en 2022 presenten seguint la mateixa línia el seu nou treball, “Hot Coyotes II”.

El preu de les entrades per al concert de demà és de 3 euros i es poden adquirir en la web municipal de l’àrea de Cultura www.benicassimcultura.es.

La celebració del desé aniversari continuarà el 10 de setembre amb el concert de Sordomondo.