Benicàssim permet l’accés dels gossos a les platges des del pròxim 1 de novembre

31/10/2023

A partir del pròxim 1 de novembre comença la temporada d’accés de gossos a les platges de Benicàssim. Després de la modificació en 2020 de les ordenances de tinença d’animals de companyia i l’ordenança reguladora de la seguretat en l’ús, gaudi i aprofitament del litoral municipal per part dels cans fins al pròxim 1 de març de 2024.

Este serà el tercer any que es posa en marxa la iniciativa que compta amb gran acceptació social, ja que tal com explica l’alcaldessa de Benicàssim, “és evident que cada vegada més persones conviuen amb mascotes i això suposa que les administracions hàgem d’adaptar les normatives a les noves realitats per al correcte ús i gaudi dels usuaris”.

Davant l’inici de la campanya, el litoral ja compta amb tota la senyalística que informa sobre el període d’accés dels gossos a la platja així com de l’obligació de recollir els excrements de l’animal i de tindre’l en tot moment sota el seu control. La regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, ha posat de rellevància la importància “que els amos dels gossos els tinguen en tot moment sota el seu control i que complisquen amb les mesures d’higiene i recollida de femta, per la convivència cívica de tots els veïns i visitants”.

Cal destacar que una vegada acabat el període en el qual poden accedir els gossos a les platges l’1 de març el consistori procedeix a l’airejat i cribratge de l’arena i la posada a punt de les platges per a Setmana Santa. A més, s’intensifiquen tant les tasques de neteja com els controls analítics de l’arena.