Benicàssim participa en la campanya de Libera per a netejar la “bruturalesa” del municipi

11/06/2022

Benicàssim ha participat en la iniciativa ‘1 m2 contra la bruturalesa’ del projecte Libera. L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Desenvolupament Sostenible, s’ha unit un any més a la iniciativa promoguda per la Xarxa Biodiversitat de la FEMP, Ecoembes i Seo Birdlife i s’ha convocat amb l’objectiu de conscienciar sobre l’impacte ambiental que causa la “bruturalesa” i alliberar els espais naturals d’aquests residus.

L’Ajuntament de Benicàssim ha creat un punt de recollida de residus a la platja de l’Almadrava, en concret, a l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental situada en la illeta de Jorge Comín. L’activitat ha començat amb una presentació de la iniciativa i del projecte i després d’això els participants han iniciat el recorregut per la platja per a arreplegar deixalles. Una vegada conclosa la recollida, els assistents han tornat a l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental per a ajuntar tots els residus, separar-los i pesar-los. La jornada ha comptat amb al voltant de 70 participants entre els quals es trobaven membres de Creu Roja, Accem, Càritas, Ecopostural, APE Ceràmica, Càmping Bonterra i restaurant Selma.

Seguint amb l’objectiu de transmetre el valor de mantindre nets els entorns naturals, Creu Roja ha participat en la jornada amb uns jocs d’educació ambiental dirigits al públic infantil que s’han instal·lat a l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental.

Així mateix, Creu Roja també s’ha unit a la iniciativa i ha sumat un punt de replega de deixalles de residus al barranc de la Parreta. Els assistents han pres consciència sobre la millor manera de gestionar els residus localitzats en el barranc i els problemes que generen al medi ambient.