Benicàssim organitza unes jornades de defensa personal femenina

10/05/2022

L’Associació Taekwon-Do ITF Benicàssim, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benicàssim, ha organitzat unes jornades gratuïtes de defensa personal femenina. L’IES Violant de Casalduch és l’escenari que acollirà l’activitat que es desenvoluparà els dies 14 i 15 de maig i com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “la defensa personal femenina tracta de ser una alternativa a aquelles situacions en les quals una dona puga arribar a tindre la necessitat de defensar-se d’una situació violenta i, a través de jornades com aquesta, les assistents tindrem l’oportunitat d’aprendre diferents tècniques de defensa personal aplicables a la vida quotidiana, fent-nos més autosuficients i segures”.

La regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla, ha explicat que les jornades, titulades “El paper de la dona en el Taekwon-do ITF” “començaran el dissabte 14 amb una masterclass de 10.30 a 13.30 hores oberta a totes les dones que vulguen participar i que inclourà tècniques de defensa bàsica, les eines necessàries per a escapar, fugir i demanar ajuda”. Ja a partir de la vesprada i durant la jornada del diumenge es desenvoluparan classes més especialitzades en tècnica de taekwondo.

Les jornades són gratuïtes i per a controlar l’aforament és preferible fer una inscripció prèvia enviant un correu a taekwondobenicassim@gmail.com.

Amb aquesta activitat, el consistori conclourà la programació de la IX Setmana de la Salut. Fins aquest dia, durant aquesta setmana estan previstes diferents activitats com la Marxa de la Salut que tindrà lloc demà dimecres a les 8.30 hores des del Centre de Salut de Benicàssim fins al Voramar. Al migdia tindrà lloc “Bebe Balla” activitat dirigida a embarassades en el Centre de Salut. El divendres dia 13 en la seu de l’Associació Mestresses de casa de Benicàssim, els metges Inmaculada Boronat Brugger i Rafael Mas Lucas impartiran la conferència “Conviure amb el Covid”, mentre que a les 17.30 hores en el Casal Jove es parlarà sobre l’etiquetatge nutricional de la mà de la infermera Beatriz Lacruz Pérez.

A més, dins de la IX Setmana de la Salut s’han programat diferents activitats en els centres educatius. Les Escoles Infantils Municipals Pintor Tasio i Doloretes acullen aquesta setmana l’activitat de primers auxilis en bebés a càrrec de l’infermer Marcos Vallejo Torrejón, mentre que els col·legis són l’escenari per a l’activitat sobre prevenció del mosquit tigre amb Adriá Ruiz Carrillo i David Bravo Minguet, de l’empresa CTL. Finalment, l’IES Violant de Casalduch acull la conferència i taller sobre reanimació cardiopulmonar de la mà de les infermeres M.ª Dolores Parreño Membrado i Paloma López López.